BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Savcılığın YGS hesabı da yanlış çıktı

YGS'deki ‘şifre’yi çözen Doç. Dr. Melek Diker Yücel, yeni bir iddiayla daha gündemde!

Abone ol
İddiaların henüz taze olduğu günlerde NTV yayınına katılarak ‘şifre’yi çözen Doç. Dr. Melek Diker Yücel, yeni bir iddiayla daha gündemde! Doç. Dr. Yücel, "şifre sadece basına dağıtılan kitapçıkta" açıklamalarına çıkıştı, hiçbir kitapçığa bakmadan şifreyle 58,5 net puan alabileceğini söyledi.

Daha önce NTV yayınında 'şifre'yi çözen ODTÜ'den Doç. Melek Diker Yücel, son gelişmeleri ve LYS’yi yine NTV’de değerlendirdi.

Başbakan’ın 'şifre yok' yönündeki açıklamaları için, "Yanlış bilgi verilmiş galiba Başbakan’a. Danışmanları da biliyorlar sanıyorum şifre olduğunu" diyen Yücel, LYS’de benzer bir şifre kullanılmasının zor olduğunu ancak asıl sorunun adaya özgü kitapçıktan kaynaklandığını ve ikinci sınavda bundan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Canlı yayında asıl sorunun adaya özgü kitapçıktan kaynaklandığını söyleyen Yücel, yaptığı araştırmalar sonunda bu uygulamanın belirtildiğinin aksine dünyanın hiçbir yerinde olmadığını gördüğünü söyledi.

"BANA HERHANGİ BİR KİTAPÇIK VERİN...” 

"Şifre yok" açıklamaları ile savcılığın açıkladığı rakamlarında yanlış olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yücel, şöyle konuştu:

"Savcılığa söylenen, şifre ile alınması muhtemel puan yanlış. Doğrusu ise, 35 metematik sorusunun 31’i, bu incelemede bakılmayan 13 Sosyal Bilgiler sorusunun tamamı, 15 Fen sorusunun 12’si ve Türkçe’den de en az 18 sorudan 12’si şifre ile doğru çözülüyor. Topladığınızda 58.5 yapıyor. Savcılık ise bu rakamı 15.25 olarak vermiş. Şu anda herhangi bir adayın kitapçığı önüme gelsin, soruları okumadan 58.5 net puanı alabileceğimi Başbakan’ın danışmanlarına göstermek istiyorum.

Şu an akadar yetkililerden bana bir şey gelmedi ve üzülüyorum. Taraf değiliz ve söz konusu olan çocuklarımız. LYS’de adaya özgü kitapçıktan vazgeçilmezse, Meclis önünde belki de sesimiz duyurmak gerekecek..."