BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL

Savcı Öz'den Şamil Tayyar'a sert yanıt!

Başsavcıvekili Zekeriya Öz, kendisi ile ilgili ortaya atılan iddialara çok sert cevap verdi.

Abone ol
Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunu koordine eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, kendisi ile ilgili ortaya atılan iddialara çok sert cevap verdi.
 
Öz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bazıları foseptik çukurunda gezenlerin yalanlarını yazdıkları için ağızları kokuyor. iftiranın kokusu öbür dünya da çıkmaz" yazdı.

Başsavcıvekili Zekeriya Öz’ün bu mesajı kendisi ile ilgili iddiaları ortaya atan AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a yanıt olarak yorumlandı.

Tayyar, Öz'ün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden kovulduğunu ileri sürmüş ve  ”Soruşturmayı hukuk bağlamından çıkarıp intikam davasına dönüştüren savcı Öz’ün emniyet ofisine girişi başsavcılıkça yasaklandı” yazmıştı.
 
BAŞSAVCILIK İDDİAYI YALANLADI
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün emniyete girişinin yasaklandığı şeklideki iddiasını yalanlandı. Başsavcılık, böyle bir yasak konmadığını, böyle bir yasaklama da koyamayacaklarını belirtti. 
 
Tayyar, sosyal paylaşım sitesinde dün yazdığı mesajlarında Öz’ün emniyete girişinin Başsavcılık tarafından yasaklandığını ileri sürmüştü. Tayyar’ın bu iddiası üzerine konu bir çok gazete ve site tarafından da haber yapıldı. Ancak, Tayyar’ın bu iddiası Başsavcılık tarafından yalanlandı. Böyle bir yasak konmadığını belirten Başsavcılık, zaten böyle bir yasak koyamayacaklarını da kaydetti.


Tayyar'dan Zekeriya Öz'e bomba soru

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'dan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'e yaylım ateş.

19148.jpg