BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Savcı ilk gün tatmin olmamış!

YGS ile ilgili soruşturmanın 8 Nisan'da değil iddiaların ortaya atıldığı 1 Nisan'ın hemen ardından başlatıldığı ortaya çıktı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül YGS iddialarıyla ilgili "Ben tatmin oldum" açıklaması yaparken KPSS skandalını da soruşturan savcı Şadan Sakınan'ın iddiaların hemen ardından inceleme yapmaya başladığı ortaya çıktı.

Sakınan'ın soru kitapçıklarındaki şifreleme iddialarıyla ilgili haberlerin basında yer aldığı ilk gün harekete geçerek, ÖSYM'ye gittiği ortaya çıktı. ÖSYM yetkilileri ile irtibata geçen Sakınan, aynı gün soru kitapçıklarının basıldığı matbaaya da giderek incelemelerde bulundu.

YGS iddialarıyla ilgili savcılığın 8 Nisan'da harekete geçtiği biliniyordu. Ancak Savcı Sakınan'ın bundan çok önce çalımaya başladığı öğrenildi. Radikal'in haberine göre Savcı Sakınan, 1 Nisan itibariyle çalışmaya başladı. Hafta sonu olması nedeniyle kitapçıkların basıldığı matbaada görevli kimsenin bulunmaması üzerine telefonla ulaştığı ÖSYM yetkililerini matbaaya çağırdı. Sakınan'ın, aynı gün ÖSYM yetkililerinin gözetiminde 81 ilden soru kitapçığı örneği aldığı ifade edildi. Savcılık kaynakları, YGS soruşturmasının, KPSS soruşturması gibi uzun sürmeyeceğini, konunun hassasiyeti ve LGS sınavının yaklaşması nedeniyle en kısa zamanda sonuçlandırılacağını ifade ettiler.

YGS soruşturması sürerken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyuruları da yağmaya devam etti. Suç duyurusunda bulunan CHP Gençlik Kolları Başkanı Utku Atay'ın burada yaptığı açıklamada, "Genç arkadaşlarımızın yaşadıkları travma küçümsenmeyecek kadar uç boyutlarda ulaşmıştır. Gençliğimizin bu sınav sistemine de, iktidar sahiplerine de güveni kalmamıştır. Hakkında bu kadar şaibe ve tartışma barındıran bu sınav ise daha fazla zaman geçirilmeden iptal edilmelidir" denildi.