BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  GÜNCEL

Savcı iddiasında ısrarlı

Hrant Dink suikasti davasında özel yetkili Savcı Hikmet Usta ısrarcı tutumunu sürdürüyor

Abone ol

Dink cinayeti ile ilgili olarak mahkeme, ‘örgüt yok’ diye tüm sanıklara beraat kararı verirken, savcı Hikmet Usta, “Dink cinayeti, Ergenekon’un Trabzon hücresi tarafından işlenmiştir” iddiasıyla kararı Yargıtay’a taşımaya hazırlanıyor.

Hrant Dink suikasti davasının ‘çocuk tetikçisi’ Ogün Samast’ın 22 yıl hapis ve azmettirici Yasin Hayal’in müebbet hapis cezası almasıyla sonuçlanmasının ardından, gözler cezaları az bulan ve ‘Cinayetin Ergenekon’un Trabzon hücresinin bir eylemi’ görüşünde ısrarcı olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmalara çıkan özel yetkili Savcı Hikmet Usta’ya çevrildi. Karara itiraz edecek olan Usta’nın, tahliye edilen Erhan Tuncel dahil yedi sanık için ‘müebbet’ cezası talebini yineleyeceği kaydedildi.

SAVCIDAN İTİRAZ

Mahkemenin kararına itiraz edeceği öğrenilen Özel Yetkili Savcı Hikmet Usta, cinayetin bir ‘Ergenekon işi’ olduğunu düşünüyor ve bu yönde elde ettiği delilleri gerekçe gösteriyor. Adliye kaynaklarına göre, mütalaasında Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu 7 sanık için ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyen Savcı Usta’nın, mahkeme kararına yapacağı itirazda da aynı gerekçeleri sıralacağı bildirildi. Savcı Hikmet Usta, sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Ahmet İskender, Mustafa Öztürk ve Tuncay Uzundal’ın “Cebir ve şiddet kullanarak, anayasal düzeni kaldırmaya teşebbüs” suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

"DERİN YAPININ EYLEMİ"

Suikastın Zirve Yayınevi ve Rahip Santoro cinayetiyle de bağlantıları bulunduğuna dikkat çeken Savcı Usta “Hedef Türkiye Cumhuriyeti ve kamu düzenidir. Derin yapıların en son gerçekleştirdiği suikast Dink suikastıdır” tespitinde bulunmuştu. Savcı Usta “Dink cinayetinin, Mc Donalds’ın bombalanmasının ve diğer eylemlerinin salt milliyetçilik duyguları kabaran gençler tarafından işlenmesinin ötesinde, iştirak halinde ve süreklilik içerisinde çalışan, gizlilik kuralları ve örgütsel hiyerarşiye azami özen gösteren Tuncel ve Hayal yönetiminde, Ergenekon Terör Örgütü’nün, Trabzon’da faaliyet gösteren hücre yapılanması tarafından işlenmiştir” demişti.