BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suriye'de dün kaç kişi öldürüldü?

Suriye'de çatışmalar bitmiyor. Dün çıkan çatışmalarda 23 kişi hayatını kaybetti

Abone ol

Suriyeli Yerel Komiteler, güvenlik güçleri ve ordu birliklerinin bugünkü operasyonları sırasında yaşanan şiddetli çatışmalarda ölü sayısının 23'e yükseldiğini duyurdu.

Komite, ülkenin orta kesimlerinde yer alan ve birkaç aydan bu yana şiddet olaylarının devam ettiği Humus kentinde 11, İdlib'te 3'ü ordudan ayrılan askerle biri kadın olmak üzere 7, başkent Şam'ın banliyölerinde 2, Hama, Dera ve Halep'te ordudan ayrılan birer askerle beraber, muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerinin ateş açması sonucunda ölü sayısının 23'e çıktığını belirtti.

Uzun bir zamandan beri operasyonların devam ettiği İdlib bölgesinde, ordunun Bara köyüne ağır silahlarla saldırdığı, saldırıda birçok evin hasar gördüğünü kaydeden aktivistler, Hama, Humus ve İdlib kentinin bazı bölgelerinde sık sık elektrik kesintisi haberleşmede sorun yaşandığını aktardı. Narat El Numan kentine akşama doğru 13 tankla askeri birliklerin girdiğini ifade eden aktivistler, akşam saatlerinde birçok kentte yönetim karşıtı gösterilerin düzenlendiğini dile getirdi. Öte yandan Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, İdlib'e bağlı Muaara bölgesinde silahlı kişilerin ateşinde bir üsteğmenin öldüğünü 5 askerin de yaralandığını bildirdi.