BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.387,01
HABER /  GÜNCEL

Savaştan kaçtı 4 ayda hafız oldu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 18 yaşındaki Betül Kürdi, 4 ayda hafız oldu, günde 4 ayrı yerde mukabele okuyor.

Abone ol

Savaştan kaçan Suriyeli Betül, 4 ayda Kur’an’ı hatmederek hafız olmayı başardı. Şimdi bilgisayar mühendisi olmak istiyor.

Betül Kürdi (18) 2011 yılında Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen yüz binlerce Suriyeli'den sadece biri. Suriye'de başladığı hafızlık eğitimi ise savaş nedeniyle yarım kalır. Fakat Betül Kürdi kaçıp yerleştiğiGaziantep’te Kur’an-ı Kerim öğrenme azminden taviz vermez ve 4 ay içinde Kur’an-ı hatmederek hafız olmayı başarır.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ OKUYACAK

Lise eğitimini de Gaziantep’te tamamlayan Kürdi şimdi Edirne’de. Aile Dayanışma Derneği'nin yardımıyla özel bir yurda yerleşen Suriyeli hafız Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne başvurdu.

GÜNDE 4 AYRI YERDE MUKABELE OKUYOR

Kendini artık Türkiye'li gibi hissettiğini söyleyen Kürdi, Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim'i çevresindekilere öğretmek için günde 4 mukabeleye gidiyor. Betül Kürdi gibi hafız bir başka Suriyeli Rama Elnebhan'de(18) üniversite okumak için Edirne'ye gelmiş. Suriye'de hafızlığını tamamlayan Rama diğer kardeşleri gibi mimar olmak istiyor. Rama, "Ülkemde silah sesleri susarsa tekrar dönmek istiyorum" ifadelerini kullanıyor.