BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,07
HABER /  GÜNCEL

Yeni teleferiğe nazar değdi

Bursa’nın yeni teleferiği arıza verdi. Şehrin sembollerinden 50 yaşındaki tarihi teleferik yerine 2 yılda inşa edilip 19 Haziran’da hizmete ...

Abone ol

Bursa’nın yeni teleferiği arıza verdi. Şehrin sembollerinden 50 yaşındaki tarihi teleferik yerine 2 yılda inşa edilip 19 Haziran’da hizmete açılan yeni teleferik, sürücü kartı arızası sebebiyle 5 saat sefer yapamadı. Yeni teleferikte seferler bakım ve kontrol çalışmalarından sonra bugün normale döneceği açıklandı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin 19 Haziran’da açılışını yaptıkları İtalyan malı teleferik dün akşam 700 yolcuyu aşağıya indiremedi. Ramazan ayında hafta sonu serinlemek ve yeni teleferiği görmek için Uludağ’a çıkan vatandaşlar, iftar programlarına yetişemedi. Sarıalan’daki kır gazinolarında iftar açan vatandaşlar, teleferik işletmecisinin Bursa’dan kiraladığı otobüs ve minibüsler ile Buralaş’ın gönderdiği iki otobüsle saat 23.00’e kadar aşağıya taşındı.
Yap-işlet-devret formülü ile inşa edilen 4.5 kilometrelik Teferrüç-Kadıyayla-Sarıalan hattında 20 saniyede bir gelen 8 kişilik 180 kabinle saatte bin yolcu taşınmaya başlandı. Ramazan ayının 2. pazarında yeni teleferiği görmek için çoğunluğu Bursalı yolcular Uludağ’a çıktı. Ancak saat 16 sıralarında teleferikte bir sürücü kartının ısınması sebebiyle arıza sinyali geldi. Kabindeki yolcular, düşük devirli yedek motorla Sarıalan’a götüren mühendisler, risk almamak için yukarıdaki yolcuların karadan inmelerini uygun gördü.
Teleferik AŞ Genel Müdürü İlker Cumbul, yeni tesislerde ilk 1-2 aylık süreçte bazı aksaklıkların çıkmasının normal olduğunu belirterek, "Yeni teleferik tamamen elektronik sistemle yönetiliyor. Bir sürücü kartındaki ısınmadan dolayı sistem ikaz verdi. Kabindeki yolcularımızı iki motorlu teleferiğin, üçüncü yedek sistemi ile daha düşük devirli olduğu için güvenli bir şekilde Sarıalan istasyonuna çektik. Sistemi by-pass etmedik. En ufak bir risk almamak için seferleri durdurmayı uygun gördük. Akşam Bursa’dan yolcu akışı da bitmişti. Uludağ’daki yolcularımızı da araçlarla Bursa’ya getirdik. Teleferik çalışmasında 9 bin tane farklı sistemin bir araya gelmesi var. Bunlardan bir tanesindeki en ufak bir ikazı bile dikkatlice değerlendiriyoruz" dedi.
(İHA)