BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  GÜNCEL

Savaştan kaçarken getirdiği deve kazandırdı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşayan Suriyeli Ahmet el-Ali, ülkesinde bırakamadığı 2 devesi sayesinde para kazanıyor

Abone ol

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşayan Suriyeli Ahmet el-Ali, ülkesinden getirdiği develeri sayesinde ailesinin geçimini sağlıyor.

İç savaştan önce Suriye'nin Halep kentinde yaşayan Ali, Esed güçlerinin saldırıları nedeniyle ailesiyle 2 yıl önce Türkiye'ye sığındı. Daha sonra Harran ilçesine yerleşen Suriyeli sığınmacı, beraberinde develerini de getirdi.

Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle öne çıkan ilçeyi ziyaret eden turistleri develeriyle gezdiren Ahmet el-Ali, bu sayede kazandığı parayla ailesinin ve kendisinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de develerin çok kıymetli hayvanlar olduğunu belirterek, eskiden kendilerinin de çok sayıda hayvana sahip olduklarını söyledi.

Develerinin kendisi için büyük anlam taşıdığını vurgulayan Ahmet el-Ali, "Yavruluktan itibaren onlarla ilgilendim ve bunun için orada bırakmaya gönlüm razı olmadı. Buraya geldiğimizde yakınlarımız onların sayesinde para kazanabileceğimi söyledi. Baktım ki turistler de ilgi gösteriyor, ben de bu işi yapmaya karar verdim. Ama kimsenin onlara kötü davranmasına izin vermiyorum. Turistleri 30 dakika bindirip, karşılığında 10 lira kazanıyorum" dedi.

Zaman zaman develerini satın almak isteyenlerin olduğunu aktaran Ali, şimdilik böyle bir düşüncesinin olmadığını da sözlerine ekledi.