BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78
HABER /  GÜNCEL

Savaş uçağından 4 kat hızlı bukalemun

Panter bukalemunun avını savaş uçağının 4 katı hızıyla yakaladığı anlar ağır çekimle kameraya yansıdı İşte inanılmaz av ve bukalemunun dil akrobasisi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/DIŞ HABERLER- Doğanın en mucizevi yaratıklarından bukalemunun her türlü tehlikede kendisini savunmak için bulunduğu ortama uyum sağlayacak şekilde renk değiştirmesinin dışında insanı hayrete düşüren bir özelliği daha var: Avını yakalayış şekli...

AĞIR ÇEKİMDE BUKALEMUNUN AVINI YAKALAYIŞ ANI

Avını tuzağına düşüren 'panter' adlı bukalemunun avını boyunun 2 katından fazla uzunlukta bulunan dilini ileri iterek yakaladığı o anlar ağır çekimde görüntülendi; bukalemunun ağır çekimde avını yakalayış anı sosyal medyada inanılmaz bir dil akrobasi şöleni olarak yorumlandı.

Saniyede bin 500 kare yakalanan videoda bukalemunun olağanüstü hız ve beceriyle dilini dışarı vuruyor.

SAVAŞ UÇAĞININ 4 KATI HIZINDA

BBC Dünya Unplugged tarafından çekilen videonun açıklamasında  bukalemunun dilinin avı yakalamak için dışarı çıktığındaki hızının bir savaş uçağının dört katı hızında bir hızla dışarı çıktığı bilgisi yer aldı.

bukalemun-avlanma.jpg

BUKALEMUNUN DİLİNİN HIZINDAKİ SIR...

Daily Mail'in haberinde yer alan bilgilere göre, bukalemunun dilinin hızı yay gibi çalışıyor ve dil tabanında özel bir kemik bulunuyor.

Bukalemunun dilnin ucuda soğana benzeyen bir top, ve avını yakalamasına yarayan, adeta avını dilinin ucuna yapıştıran küçük bir vantuz bulunuyor.

panter-bukalemun-1.jpg

PANTHER CHAMELEON (PANTER BUKALEMUN) NEDİR, ÖZELLİKLERİ:

Yaşadığı yer : Madagaskar , Reunion ve (Kuzey) Mauritius
Boyutu : Eril panter bukalemun ( 45 cm ) uzunluğu 20 inçe kadar büyüyebilir. Dişiler ise erkeklerin yaklaşık yarı boyutunda...
Ömrü : İki-beş yıl
Üreme : Panter bukalemunlar yedi aylık bir yaşta cinsel olgunluğa ulaşır. Dişiler genellikle doğumdan sonra sadece 2-3 yıl yaşıyor .

BUKALEMUN NASIL AVLANIYOR-İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ