BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL

Satranç hocası taciz etti mi?

Satranç hocası 'komplo' dedi. İki küçük kıza cinsel taciz iddiasıyla suçlanıyor.

Abone ol

İstanbul Satranç Geliştirme Merkezi ve Müzesi Başkanı, Uluslararası Fide Satranç Hakemi ve Yazarı Halil Sertaç Dalkıran’ın 10 ve 12 yaşlarındaki iki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia ediliyor.

Vatan gazetesi'nin haberine göre, çocukların ailelerinin suç duyurusu üzerine Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda açılan soruşturma kapsamında, tacize uğrayan kız çocuklarının ifadeleri alındı. Çocukların tacize uğradıklarına dair, Pedagog Güzide Soyak’ın hazırladığı rapor DA savcılığa sunuldu.

‘Federasyonun kirli oyunu’ 

Bir gazetede Satranç Köşesi’nde yazarlık yapan Dalkıran iddiaları yalanladı:

Bunlar çirkin bir iftiradan başka birşey değil. Bu çirkin komplo Türkiye Satranç Federasyonu’nun mevcut yönetimi ve yönetimi ele geçirmek isteyen muhalif grupların bana karşı birleşmeleri nedeniyle ortaya çıkmıştır. Çocuklardan birinin babasını menfaat karşılığı etkileyerek, çocuklara bu iddiaları dikte ettirmişlerdir. Federasyonun mevcut yönetimi ve muhalif grupların bana olan husumetleri sonucu, düzmece bir olayla karşı karşıya kaldım. Bu iddialar kesinlikle yaşanmamıştır, yaşanamaz da. Ailem ve çocuklarımı üzmek istemiyorum. Bu mesleği yapmama kararı aldım.

‘Omuzlarımızdan tutup okşadı’

F.S’nin ifadesinden: “Öğretmenimiz bizi, sadece kışın kullanılan çalışma odasına çağırarak orda kurs vermeye başladı. İlk önce K.D ile ben yan yana oturmuştuk. Fakat daha sonra Sertaç öğretmen bizim arka tarafımıza gelerek tabureye oturdu ve bizi ortaladı. Arkamıza oturduktan sonra bizi öpmeye çalıştı. Yanaklarımızı ve omuzlarımızı öptü. Ayrıca her ikimize de kendisini dudaktan öpmemizi söyledi ve bunu yaptırdı. Bunlar olurken kimseye anlatmamamız için bizi uyardı. Anlattığmız taktirde kendisini ve kursa katılan diğer arkadaşlarımızı bir daha göremeyeceğimizi söyledi. Bir gün sonra odasına çağırıp, benden kucağına oturmamı istedi.”

‘Göğüslerime dokunup, sıktı’

K.D’nin ifadesinden: “Öğretmen son zamanlarda ben ve F.S ile eskiye nazaran çok ilgilenmeye başladı. Dudaklarımızdan öpüp yanaklarımız ve vücudumuzun açık olan çeşitli yerlerini okşayarak bizleri rahatsız etti. Ayrıca bir iki defasında benim göğüslerimi elledi. Ayrıca kendi gömleğinin önünü açarak ellerimi tutup göğüsleri ve göbeği üzerinde ellerimi dolaştırdı. Yine bir gün öğretmenimle birlikte üst katta iken önce benim sırtımı okşadı. F.S de bana o gün öğretmenin bana yaptığı gibi kendisini de taciz ettiğini söyledi.”