BIST 10.907
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.515,79
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Satırlı saldırıya açıklama

Marmara Üniversitesi öğrencilerine düznelen satırlı saldırı olayına dekan yardımcısından açıklama!

Abone ol

Marmara Üniversitesi (MÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan Erkmen, ''Kurumumuzda sanat çalışmaları son derece özgür bir ortamda yapılmaktadır'' dedi.

MÜ GSF öğrencileri, geçen hafta üniversitenin Göztepe'deki yerleşkesinin karşısında bulunan kafede üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu bir gruba yapılan saldırı ve MÜ Atatürk Eğitim Fakültesi'ndeki bazı sanatsal çalışmaların engellendiği iddialarına tepki olarak basın açıklaması yapmak istediler. Ancak, Acıbadem'deki GSF binası önünde yapılması beklenen açıklama, GSF öğrencileri yerine Dekan Vekili Prof. Dr. Erkmen tarafından yapıldı.

Erkmen, yaptığı açıklamada, ''Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde nü resim yapılmasının engellenmesi ve heykellerin tülle örtülmesi''  gibi iddiaların, gerçeği yansıtmadığını belirterek, sanata karşı bir durumun olmadığının GSF öğrencilerine de doğru bir şekilde anlatıldığını söyledi.

GSF'de bu olaylara karşı hiçbir öğrenci eylemi olmadığını ve eğitimde hiçbir şekilde aksaklık yaşanmadığını vurgulayan Erkmen, ''Kurumumuzda sanat çalışmaları son derece özgür bir ortamda yapılmaktadır'' dedi.