BIST 10.486
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.409,82
HABER /  POLİTİKA

Dış politika masaya yatıyor

Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri, Türkiye'nin dış politikasına yönelik toplantıya girdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri, Türkiye'nin dış politikasına yönelik değerlendirme toplantısı çerçevesinde bakanlıkta bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre, İran, Irak, AB ve Kıbrıs gibi kritik konuların ele alındığı toplantının bazı bölümlerine Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de katılarak, toplantıya başkanlık etti.

Toplantıya ayrıca, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Uğur Ziyal, NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ümit Pamir, Paris Büyükelçisi Osman Korutürk, BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin, Kahire Büyükelçisi Şafak Göktürk, Bağdat Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, Tahran Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu ve Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilcisi Deniz Bölükbaşı'nın katıldığı öğrenildi. Toplantının yarın da devam etmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, haftalık basın toplantısında konuya ilişkin soru üzerine, Dışişleri Bakanı Gül'ün gerek merkezde, gerekse bazı bölgelere yaptığı ziyaretlerde o bölgedeki büyükelçilerle bir araya gelerek değerlendirme toplantıları yaptığını hatırlattı. Tan, bugünkü toplantının, Türkiye'nin AB müzakere süreci ve bölgedeki gelişmelerin değerlendirileceği olağan bir danışma toplantısı olduğunu kaydetti.