BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.516,17
HABER /  DÜNYA

Sarkozy'nin eşcinsel ilişki fotoğrafı

Sarkozy, daha L’Oreal skandalında ismini temize çıkartamadan kendini yeni bir polemiğin içinde buldu.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, daha L’Oreal skandalında ismini temize çıkartamadan kendini yeni bir polemiğin içinde buldu.

Fransa’nın en önemli gazetelerinden Liberation, Sarkozy’nin Elysee Sarayı’nın bütçesinden seçim kampanyası hazırlığı yaptığını yazdı.

Gazetenin kapaktan verdiği habere göre Sarkozy, cumhurbaşkanlığı süresinin son iki yılında halkla ilişkiler kampanyasını güçlendirmek için AEGIS isminde bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaştı. 

ARKADAŞININ ŞİRKETİ

Şirketle anlaşma 30 Haziran’da gizlilik içinde imzalandı. Yüzde 29 hissesi Sarkozy’nin yakın dostu, işadamı Vincent Bollore’ye ait olan şirket yılda 120 milyon euro karşılığında Sarkozy’nin imajını güçlendirecek. Şirket, Elysee Sarayı ve hükümetin halkla ilişkiler departmanının çalışmalarına,  internet, video röportajlar ve basın bültenleri ile yardım edecek. Asıl görevi, “Sarkozy’nin mesajlarını halkın anlayacağı şekilde iletmek” olacak. Bu mesajların “reklam gibi gözükmemesine” özellikle dikkat edilecek. Sarkozy’nin görevinin ilk üç yılında değil de 2012 seçimleri yaklaşırken böyle bir anlaşma yapmış olması seçim hazırlığı olarak yorumlandı. Liberation gazetesi olayla ilgili yorum yazısında, “Devlet Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığı kampanyasının parasını ödeyecek” dedi. 

105 KİŞİ REKLAMINI YAPIYOR

Elysee Sarayı’nın iletişim bütçesi 2006 yılında 6.9 milyon euro iken Sarkozy’nin cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından önce 10.7 milyon euro, sonra da 27 milyon euro oldu. Toplam 105 kişinin çalıştığı ofisin 2010 bütçesinin 22 milyon euro civarında olması bekleniyor.
Hükümetin iletişim çalışmaları ise, senede toplam 100 milyon euro’ya mal oluyor. AEGIS şirketine ödenecek para buna ek bir harcama olacak. Sarkozy’nin detek oranı L’Oreal’in sahibinden 150 bin euro kayıt dışı seçim yardımı aldığı iddialarından sonra yüzde 29’a kadar düştü.

MİZAH DERGİSİNİ TOPLATIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa’da iki ayda bir yayınlanan mizah dergisi Le Monte’un son sayısını yasaklattı. Neredeyse her sayısında Sarkozy’nin fotoğraflarına fotomontaj yaparak cumhurbaşkanını çıplak ya da eşcinsel olarak gösteren dergi, Temmuz-Ağustos sayısında daha da ileri gitti.

Sayının kapağındaki fotoğrafta hapishane parmaklıkları arkasındaki Sarkozy çıplak ve eğilmiş vaziyette gösterildi. Fotoğrafta Sarkozy’nin hemen arkasındaki ikinci bir adamın da cumhurbaşkanı ile cinsel ilişkiye girdiği izlenimi yaratıldı.

Sarkozy’nin bireysel dava açmasının ardından mahkeme, fotoğrafın yasaklanmasına karar verdi. Dergi pazartesi gününden itibaren toplatılacak. Le Monte iki yıllık yayın hayatında daha önce de defalarca Sarkozy’yi eşcinsel gösteren fotoğraflar basmış, bir keresinde penisine büyütme ameliyatı yaptırdığını ima eden bir başlık atmıştı. Sarkozy, bu kapaklarla ilgili şikayette bulunmuş, ancak toplama kararı çıkarttırmamıştı. Fransa’da 30 yıldan beri ilk kez bir yayın cumhuraşkanı isteğiyle toplatılıyor.