BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sarkozy ve Merkelden tuzak

Sarkozy ve Merkel Türkiye'nin AB yoluna taş döşüyor. Almanya ve Fransa, Akdeniz Birliği'nin kurulması konusunda anlaştı.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Akdeniz Birliği'nin sadece Fransa'nın değil, tüm Avrupa Birliği ülkelerinin projesi olarak hayata geçirilmesi konusunda uzlaşmaya vardı.

Merkel ve Sarkozy, bu konudaki önerilerini gelecek hafta sonunda düzenlenecek Avrupa Birliği zirvesinde gündeme getirmek istediklerini belirtti.

İki lider, Akdeniz Birliği'nin 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2 günlük bir zirveyle kurulmasını öngörüyor.

Fransa, 1 Temmuz'da Avrupa Birliği dönem başkanlığını üstlenecek. Uzlaşma öncesi, Fransa, Akdeniz Birliği'ne sadece Akdeniz'e sahili olan ülkelerin alınmasını savunuyordu.

Almanya ise projeye, birliğin tüm ülkelerinin dahil edilmesini istiyordu. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olan Fansa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, alternatif olarak Türkiye'nin Akdeniz Birliği'ne üye olmasını istiyor.