BIST 10.148
DOLAR 32,27
EURO 34,99
ALTIN 2.448,09
HABER /  GÜNCEL

Sarıyerde Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin 84. yıl dönümü Sarıyerde'de coşkuyla kutlandı.

Abone ol

Cumhuriyetin kuruluşunun 84’üncü yıldönümü nedeniyle Sarıyer’de düzenlenen törenlerde ulusal egemenliğimizin simgesi olan “Cumhuriyet Bayramı” büyük coşkuyla kutlandı. Törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Önceki gün Sarıyer meydanında Atatürk anıtının önünde düzenlenen törenle; İlçe Kaymakamı Mehmet Ersoy, Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Cumhuriyet Savcısı Selahattin Piştav, Sarıyer Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Sacettin Kantoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Metin Aşık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan ve çok sayıda vatandaşında katılımı ile Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamın da Sarıyer Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’nde düzenlenen törene Sarıyerli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Protokol heyetinin halkı selamlamasıyla başlayan törende Sarıyer Kaymakamı Mehmet Ersoy coşkulu bir konuşma yaptı. Kaymakam Mehmet Ersoy ‘ Bu cennet vatanın her karış toprağına sahip olmanın keyfini elimizden almasına kimsenin gücü yetmez. Laik ve demokratik cumhuriyetimizin etrafında kenetlenerek cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü ülkesi haline getireceğiz. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu tüm dünyaya bir daha göstereceğiz.’dedi.

Cumhuriyet konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verdi. Öğrencilerin bando takımı eşliğinde gerçekleştirdiği yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.