BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,97
ALTIN 2.430,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyaylada Türkiye in yüreği yandı

Gece yarısına doğru başladı hain saldırı... 4 askerimizi şehit ettiler, 7 askerimizi yaraladılar. Türkiye yine acıya boğuldu.

Abone ol

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde PKK'lı teröristlerin sızmaya çalışması sırasında çıkan çatışmada 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 7 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı Sarıyayla Karakolu'na takviye birlik gönderildi.

Nazimiye ilçesinin Bingöl'ün Yayladere ve Kığı sınırı yakınlarında, Tunceli'ye 65 kilometre mesafede bin 900 rakımlı Sarıyayla Jandarma Karakolu'na gece saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK'lı terörist grup tarafından sızma şeklinde silahlı saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçlerinin de PKK'lı gruba anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma yaklaşık 3 saat sürdü. Gece İl Jandarma Komutanlığı'ndan ve 4. Komando Tugayı'ndan özel eğitimli timler karakola takviye birlik olarak gittiler.

Köyün içine kadar sokularak saldırı düzenleyen teröristler, uzun namlulu silahlar ve roketatarlar kullandı. Şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye karayoluyla destek kuvvetler ve ambulanslar sevk edildi.

Takviye kuvvetler bölgeye ulaşmadan teröristler Bezik ormanlarına kaçtı. Çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 asker şehit olurken, 2'si ağır 7 asker de yaralandı. Çatışmada bir teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Yaralı askerler, bölgeye ulaşan ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Elazığ Hastanesi'ne sevk edildi. Sabah saatlerinde helikopterle asker sevkıyatı yapıldı. Birlikler, teröristlerin kaçış noktalarına indirilirken, Kobra tipi helikopterler de PKK'lıların gizlenebileceği yerleri bombalamaya başladı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama ise şöyle:
"Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakoluna, 30 Nisan 2010 günü saat 22.45 sıralarında bölücü terör örgütü tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 2 Er şehit olmuş ve 1 Astsubay, 6 Er yaralanmıştır. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınmıştır."

Saldırıya uğrayan Sarıyayla Karakolu'na çok sayıda takviye asker gönderilirken, bölgede geniş çaplı operasyonlar sürdürülüyor.