BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  POLİTİKA

Sarıgülden Koça destek!

Mustafa Sarıgül CHP liderliğine aday olan Koç'a destek verdi.

Abone ol

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ''Haluk Koç geç de olsa gerçeği gördüğü için son derece sevinçliyim. Ama sosyal demokrasi artık yeni bir genel başkan adayı değil başbakan adayı arıyor'' dedi.

Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında, CHP yönetiminin kendisini disiplin kuruluna sevk ettiğini belirterek, bu kararın sürpriz olmadığını kaydetti. CHP'de parti içinde muhalefet etmenin yasaklandığını savunan Sarıgül, şöyle konuştu: ''Partinin içine düştüğü başarısızlığı söylemek yasaktır. Mevcut duruma katlanamayanlar partiden atılacaktır. Halkın en önemli sorunu geçim sıkıntısıdır. Siyasetin gündeminde sivil anayasa var. Toplumun tüm kesimleri görüşlerini açıklıyor. Ancak ana muhalefet partisinin gündeminde Sarıgül var. Ülkenin sorunları bir yana bırakılmıştır. Sayın Baykal'ın değirmenine su taşırken dünyanın en iyi adamıydık. Ama 'sayın Baykal böyle olmuyor' deyince kötü olduk. Deniz Bey'in çok yakın arkadaşları bile özel sohbetlerde 'Deniz Bey'le olmuyor. Ama ne yapalım koltuğun gözü çıksın' diyor. Ben öyle değilim. Deli, dolu Anadolu çocuğuyum. Mertçe, yiğitçe çıktım ve 'Baykal'la olmaz' diyerek büyük bir mücadele içine girdim. Partiye girdim yıl 1971. Deniz Baykal, Önder Sav, Kemal Anadol, Eşref Erdem yıl 2007. 37 yıldır devam ediyorlar ama başarı yok. Başarısız olanlar gidecek.''

Sarıgül, Baykal'ın kendisini iki kez ihraç ettiğini, ancak kararların yüksek yargıdan döndüğünü belirterek, kurultayda aday olmaması için partiden ihraç edilme talebiyle üçüncü kez disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi. Sarıgül, bir gazetecinin Samsun Milletvekili Haluk Koç'un, genel başkanlığa adaylığının, Deniz Baykal tarafından desteklendiği yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı: ''Evet bu iddia. Enteresandır, anahtar orada. Ama ben sorunun takdirini sizlere bırakıyorum. CHP'ye mahkeme kararıyla bir kez daha döneceğim. CHP ilk seçimlerde iktidar olacak. Huzurunuzda Erdal İnönü gibi bir liderden özür diliyorum. Zamanında Erdal Bey'e karşı acımasızca Deniz Bey'i destekledik. Bu bizim için üzüntü verici bir olaydır. Erdal Bey'le şu anda sürekli beraberiz, görüşüyoruz. Deniz Bey'de o dönemde bir heyecan bulmuştuk.''

''BAŞBAKAN ADAYI YOK''

Sarıgül, bir gazetecinin Haluk Koç'un kongrede genel başkanlığa aday olacağı yönündeki haberlere ilişkin sorusu üzerine, Koç'un grup başkanvekilliği yaptığı dönemde, Deniz Baykal ile partinin bir yere varamayacağını açıkça ve yürekli bir şekilde söylediğini belirterek, ''Keşke Haluk Koç da o dönem bizim anlayışımızda olsaydı. Bugün iktidar farklı olurdu'' dedi.

Haluk Koç'un 22 Temmuzdan önce adaylık kararı vermesi gerektiğini ifade eden Sarıgül, şöyle devam etti: ''Sayın Haluk Koç geç de olsa gerçeği gördüğü için son derece sevinçliyim. Ama sosyal demokrasi artık yeni bir genel başkan adayı değil başbakan adayı arıyor. Çok genel başkanımız var ama başbakan adayı yok. Kimin aday olacağına anketler aracılığıyla halk karar verecek. Ne kadar çok aday çıkarsa CHP o kadar gelişir ve güçlenir. Medeni cesaret gösterip aday olan herkese başarılar diliyorum.'' Toplantıya, eski CHP Eskişehir milletvekili Zeki Ünal, eski merkez ilçe başkanı Kazım Kurt, Doğançayır belde Belediye Başkanı Kemal Ulukoca da katıldı. Sarıgül, toplantının ardından ETO Başkanı Cemalettin Sarar'ı ziyaret etti.