BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül'den çok sert 1 Mayıs tepkisi!

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 1 Mayıs önlemlerine tepki gösterdi. Sarıgül yapılanları bakın neye benzetti.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Sarıgül, " Şu anda sivil bir sıkıyönetim uygulanmakta " dedi.

Sarıgül, Kazancı Yokuşunun bulunduğu noktaya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Sarıgül, " Yıllar geçti hala bu meydanda işçi arkadaşlarımız özgür bir şekilde alınteri ve emek bayramını kutlayamıyor. İleri demokrasi diyorsak, ileri demokraside yasaklayıcı bir mantığın olmaması lazım. Bu meydan ok rahat bir şekilde yurttaşlarımızın görüş ve düşüncelerini aktarabilecekleri, işçi arkadaşlarımızın taleplerini özgür bir şekilde aktarabilecekleri bir ortam sağlanbilirdi. Düşünüyorum neden ülkemizde acaba bir konsensus sağlanmıyor ? Neden ülkemizde bir uzlaşma sağlanmıyor. Bu da 21. yüzyılda Türkiye'de barış rüzgarlarının estiği bir ortamda bu şekilde tedbirlerin alınması gerçekten düşündürücü. Şu anda bütün ulaşım araçları durdurulmuş vaziyette. Şu anda sivil bir sıkıyönetim uygulanmakta. Sivil bir sıkıyönetimin mantığını da kesinlikle doğru bulmuyorum. Bir kez daha bu meydanların bütün alınteri ve emeğe açılmasını arzu ediyorum " dedi.

Sarıgül, " Özellikle 03.00'ten bu saate kadar emniyet mensubu arkadaşlarımızın neler çektiğini bire bir kendi bölgemizden de yaşıyorum. Türkiye'nin birçok noktasından emniyet mensubu arkadaşlarımız buraya hareket ettirildi. Emniyet mensubu arkadaşlarımızın çektiği bu sıkıntıdan dolayı da üzüntü içerisindeyim. İşçi arkadaşlarımızla emniyet mensub arkadaşlarımızın karşı karşıya getirilmesi mantığını doğru bulmuyorum. Emniyette çalışan arkadaşlarımızın da halkarı ve hukukları var. Onların da bir gün sendikal hakları olacak" diye konuştu.



tas-atan-kiz.jpg


 

1 MAYIS HABERLERİ

İSTANBUL'DA 1 MAYIS İÇİN İPTAL EDİLEN SEFERLER

Emniyet ulaşımın ana arterlerini durdurdu. Metrobüs dahil tüm ulaşım iptal oldu. Sadece İETT çalışıyor. İşte iptaller;

*Şehir hatları vapurları *İDO'nun Anadolu-Avrupa yakası seferleri iptal *06.00'den itibaren Şişhane-Levent hattı metro iptal (HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN)

İSTANBUL'A GÖKTEN POLİS YAĞDI

İstanbul polisine takviye geldi. Çeşitli illerden 4 uçak dolusu polis sabah erken saatlerde İstanbul’a indi. (DEVAMI)

*TURİSTLERİN 1 MAYIS ŞAŞKINLIĞI

*DİSK BAŞKANI GEMİLERİ YAKTI

*ALTAYLI'DAN 1 MAYIS UYARILARI

1 MAYIS ULAŞIM İPTALLERİNE REKOR TEPKİ

Metrobüs başta olmak üzere ana ulaşım hatlarının iptal edilmesine sosyal medyada rekor tepki geldi. 5 dakika içinde atılan twit sayısı inanılmazdı. 

GÜLER BUNU HEP YAPIYOR

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in 'abartılı' önlemleri ilk değil. Bakın daha önce de ne yapmıştı
(DEVAMI)

TAKSİM'E ÇIKMANIN ALTERNATİF YOLLARI

Tüm yasaklar 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkışı engelleme dönük olunca vatandaş alternatif yol seçenekleri buldu. 
(DEVAMI)

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN