BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,83
ALTIN 2.422,39
HABER /  DÜNYA

Sarıgül, halden rakiplerine mesaj gönderdi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, sabahın erken saatlerinde Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Sar...

Abone ol

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, sabahın erken saatlerinde Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Sarıgül, narların yanında birlik ve beraberlik mesajı verirken, kabağın yanında ise rakiplerine mesaj gönderdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sabah saatlerinde CHP İstanbul milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu ve beraberindeki partililerle Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Halde dükkanları tek tek dolaşarak esnafı ziyaret eden Sarıgül, Sebze ve Meyve Hali’nin İstanbul’un can damarı olduğunu ve çok önemli olduğunu dile getirerek, CHP’li milletvekillerinin de hal ile ilgili sorunları zaman zaman Meclis’te gündeme getirdiğini hatırlattı. Halin daha hijyenik olması gerektiğine vurgu yapan Sarıgül, “Halin daha hijyenik ortamda olması lazım. Halin çok farklı bir şekilde düzenlenmesi lazım. Yıllar önce Berlin’de bir sebze ve meyve halini gezmiştim. Orası gözümün önüne geliyor, bir de burası gözümüzün önüne geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi burayı farklı bir ortamda değerlendirmesi lazım. Burayı sosyal sorumluluklarının en büyüğü olarak değerlendirmesi lazım. Bir başka konu kiralara baktım. Bugünkü şartlara ve koşularla baktım. Bunların da mutlaka yeniden düzenlenmesi lazım. Kira giderleri, sandık giderleri, SGK, muhtasarlar, Gelir Vergisi. Bunlara baktığımı zaman buradaki esnafımızın önemli sıkıntıları olduğunu gördüm” dedi.
30 Mart akşamı güzel sonuçlar aldıktan sonra ilk ziyaret edeceği yerin Sebze ve Meyve Hali olduğunu dile getiren Sarıgül, “Sebze ve Meyve Hali’nin mutlaka bulunduğu yerde iyi bir konuma gelmesi lazım. Buradan bu halin taşınması, başka bir noktaya gelmesi fiyatları yükselteceği gibi burada bulunan esnafımızın, yıllar önce buraya gelip burada verdiği emeklere karşı bir sevgisizlik olur. Hatta mümkünse ileriki aşamada kira bölümü yerine bu dükkanların mümkünse, bütün arkadaşlarımızla tekrar değerlendireceğiz, mümkünse dükkan sahibi olmalarını sağlamak. Zaten kendilerine ait olan bir yeri daha iyi noktaya getirmek için esnaflarımızla birlikte bir çalışma yapmayı da önümüzdeki yıllarda, aylarda inşallah planlayacağız” şeklinde konuştu.
Narların önünde birlik ve beraberlik mesajı veren Sarıgül, kabakların önünde de bir açıklama yaptı. Sarıgül, “Kabak önemlidir. Ancak zamanını geçirmemek lazım. Hemen sofraya gitmesi lazım. Tadını almak lazım. Bazı konular vardır kabak tadı verir. Bazı konuları zamanında halletmek lazım. Hiçbir olayı kabak tadı vermeden tadında bırakmak lazım. Tadında bıraktığımız zaman demokrasi gelişir. İnsanlık gelişir. O nedenle hiçbir konuda kabak tadı vermeden gitme vakti gelenlerin kabak tadı vermemesi lazım” diye konuştu.
(İHA)