BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarı basın kartlı asfalt işçisi

Çankaya Belediyesi'nde sarı basın kartlı çalışan yönetimin değişmesinin ardından asfalt birimine atandı.

Abone ol

Çankaya Belediyesi'nde bir süre önce ilginç bir görevlendirme yapıldı. 2004'ten bu yana Çankaya Belediyesi'nin basınla ilgili biriminde çalışan, sarı basın kartı sahibi Şahin Balkız, asfalt ekibine atandı

Şahin Balkız, CHP'li Çankaya Belediyesi'nde 2004'te basın danışmanı olarak işe başladı. 2007'ye kadar çalışan Balkız, seçimlerde CHP'den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Ardından belediyenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde muhabirlik görevini sürdürdü. Ancak 16 Mart'ta Balkız'la ilgili ilginç bir görevlendirme yapıldı. Yıllarca birçok TV, gazete ve ajansta gazetecilik yapan, meslek örgütlerinde çalışan Balkız'ın yeni görev yeri belediyenin Asfalt Şube Müdürlüğü'ndeki asfalt ekibi oldu.

DAVA AÇACAK
Kararın tebliğ edilmesinin ardından asfalt ekibindeki yeni görevine başlayan ancak başta bel fıtığı olmak üzere sağlık sorunları nedeniyle rapor alan Balkız, muhabirliğe dönmek için dilekçe verdi. Dilekçenin sonucunu bekleyen Balkız, göreve iade edilmemesi durumunda dava açacak. Balkız sorununu iletmek için asfalt ekibine atanmasının ardından CHP'den istifa eden Balkız, Genel Sekreteri Önder Sav'la görüşmeyi bekliyor. Balkız, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız'ın yeğeni olmasının da etkili olabileceğine işaret etti.