BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL

Sare Davutoğlu: Onlar mahrum kaldı içimiz kanıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu terör mağduru vatandaşlarımıza sahip çıkın çağrısı yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Bölgedeki vatandaşlarımız için yeniden bir araya gelelim ve yaralarına merhem olalım" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Buradan sivil toplum örgütlerimize, Diyarbakır'ın Sur ilçesi başta olmak üzere bölgedeki mağdur olan vatandaşlarımıza sahip çıkmak için çağrıda bulunmak istiyorum. Van depreminde nasıl batı ve doğusuyla kenetlendiysek şimdi de bölgedeki vatandaşlarımız için yeniden bir araya gelelim ve yaralarına merhem olalım" dedi.

İÇİMİZ YANIYOR

Davutoğlu, bir otelde düzenlenen "18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar için içlerinin yandığını söyledi.

MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKIN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başta Diyarbakır'ın Sur ilçesinde olmak üzere mağdur olan tüm vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında devletin her türlü desteği vereceğini açıkladığını hatırlatan Sare Davutoğlu, "Buradan sivil toplum örgütlerimize, Diyarbakır'ın Sur ilçesi başta olmak üzere bölgedeki mağdur olan vatandaşlarımıza sahip çıkmak için çağrıda bulunmak istiyorum. Van depreminde nasıl batı ve doğusuyla kenetlendiysek şimdi de bölgedeki vatandaşlarımız için yeniden bir araya gelelim ve yaralarına merhem olalım" diye konuştu.

ONLAR BİREBİR YAŞIYOR

Davutoğlu, gazetelerde okudukları ve televizyonlardan izledikleri yürek burkan manzaraları, ülkenin doğusunda yaşayan vatandaşların birebir gördüğünü vurgulayarak şöyle devam etti:

ONLAR MAĞRUM KALDI

"Vatandaşlarımızın evinin önüne hendekler kazıldı, hastalandılar ve hastaneye ulaşamadılar. Birçok temel insani ihtiyaçlarını karşılamaktan mahrum kaldılar. Onun için biz, doğu ve batıdan tüm sivil toplum örgütleri olarak oradaki yaraları sarmak ve merhametle muhabbeti tekrar mayalamak için bölgede olmalıyız."