BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te girişimci ve iş fikri olanlara destek

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB, arasında imzalanan protokol kapsamında 90 kişiye verilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” tamamlandı.

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir ve KOSGEB arasında imzalanan ikinci protokol ile 300 kişiye daha eğitim verilecek


Eğitimin ardından sertifikalarını alan girişimciler işyerlerini açmaya başladı. Bu kapsamda kursiyerlerden kadın girişimci İnci Doğan, sertifikasını alarak züccaciye mağazasını açtı. Ayrıca, kursiyerlerden bazıları ise hırdavat, medical eşya, berber dükkanı, araç flosu ve bettorname hazır tuğla satan işyerleri açarak işlerine başladı.

Eğitimi tamamlayarak girişimcilik sertifikası ve işyeri açmak için hibe desteği alan girişimcilerin birebir takibinin yapıldığı “Uygulamalı girişimcilik eğitimi programı” için ikinci protokol imzalandı.
İkinci protokol kapsamında merkez dışında Nurdağı, İslahiye ve Nizip’de de girişimcilik eğitimleri verilecek.

300 kişinin katılacağı ve 10 grup şeklinde gerçekleşecek eğitimler, KOSGEB tarafından öngörülen eğitmenlerce verilecek.

Merkez ve ilçelerde 72 saatlik olarak verilecek eğitimlerin sonunda eğitimi tamamlayan kursiyerlere, işyeri açmaları için sertifika verilmektedir.

Ücretsiz ilk olarak İslahiye ilçesinde başlanacak eğitimi tamamlayan kursiyerlere ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından müjdelenen, 50 bin hibe 100 bin sıfır faizli kredi desteği olmak üzere toplamda 150 bin TL yeni girişimci desteği alma hakkı sağlanacak.

ALACAĞI HİBE DESTEĞİYLE ENGELLİLERİN ÇALIŞACAĞI BİR KAFE AÇACAK

Bu arada ilk protokol ile verilen eğitimi tamamlayan 90 kursiyer sertifikaları ile hibe desteklerini alarak işyerlerini açarken, bazıları da açmak istedikleri işyeri için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kursiyerlerden Zahide Alptekin, kursa “Engelsiz kafe” adı altında başvuru yaptığı belirterek, sadece engellilerin çalışacağı bir kafe açmak istediğini söyledi.

“Bunu düşünmemin nedeni engelli bir çocuğumun olması ve ona bir gelecek sunabilmek” diyen Alptekin, “KOSGEB’in bu projesi gerçekten çok güzel bir proje ve bir çok alanda destek görüyor. Bende bundan faydalanmak istedim. Bu kurstan çok memnunum, çok artıları oldu bana” dedi.

Gamze Karakuzulu da alacağı hibe desteğiyle Toprak Analiz Labaratuvarı açmak istediğini vurgulayarak, “Eşim Yüksek Ziraat Mühendisi. Bu işi yapmak istememdeki en büyük sebep eşimin patronu olmak istemem” diye konuştu.

Furkan Arslan ise Gaziantep’te olmayan Çin, Tayland mutfak kültürünün yoğunlukta olacağı Uzakdoğu mutfağı açmak istediğini aktardı.