BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,79
HABER /  GÜNCEL

Sardunya adası İsviçre'ye satılsın mı?

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Canton Marittimo" başlığı altında açılan ve "İtalya'nın borçlarının azaltılması için Sardunya adasının İsviçre'nin 27. kantonu olması" önerisini ortaya atan sayfaya, 4 binden fazla kullanıcı üye oldu.

Abone ol

İtalya'nın Akdeniz'deki adalarından Sardunya'nın İsviçre'ye satılması şakasıyla başlatılan kampanya başarılı olursa, İsviçre donanmasıyla ilgili espriler belki de artık son bulabilir.

Swiss 20 Minutes adlı sitede yer alan habere göre, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Canton Marittimo" başlığı altında açılan ve "İtalya'nın borçlarının azaltılması için Sardunya adasının İsviçre'nin 27. kantonu olması" önerisini ortaya atan sayfaya, 4 binden fazla kullanıcı üye oldu.

Globalist sitesine bir mülakat veren Facebook'taki sayfayı açan Andrea Caruso, Sardunyalıların daima bağımsızlık için uğraştıklarını hatırlatıyor; İsviçre yönetimi altında özerklik elde edilmesinin Sardunya'nın çıkarına olacağını belirtiyor. Bununla birlikte Caruso, böylesi bir adımın anayasaya ters düşeceğini kabul ediyor.

Bir fantazi bile olsa, böylesi bir satış, denize kıyısı olmayan İsviçre'ye, 1850 kilometrelik kıyı şeridi sağlayabilir.

Facebook'taki kampanya, yakınlarda yapılan yerel seçimlerde İtalyan seçmenlerin oy pusulalarına "Canton Marittimo" yazmaya teşvik edilmesi ardından başladı. Bu şekilde kaç oy pusulasının geçersiz sayıldığı belirsiz. Söz konusu seçimi Demokratik Parti adayı kazanmıştı.

Andrea Caruso, Facebook grubunun sayfasında Sardunya ve İsviçre bayraklarının bileşiminden oluşturulmuş yeni bir bayrak resmini de yayımladı.

İsviçre'nin Almanca konuşulan bölgesindeki Bluewin internet sitesinde yapılan yoklama, okurların bu fikri çok tuttuğunu ortaya koydu. Oylamaya katılanların dörtte üçü, "Evet! Sonunda İsviçre'nin de deniz kıyısı olacak" sloganına destek verdi.