BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Saray bile tasarrufa gidiyor

Ekonomik kriz cepleri yaktı. Saraylarda bile önlem alındı. Bakın Danimarka ne yaptı?

Abone ol Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe ve ailesinin Kopenhag'da ikamet ettiği Amalienborg sarayında bulunan daireleri enerji tasarrufu amacıyla yenileniyor.

Saraylar ve Özel Araziler İdaresi danışmanlarından Peder Lind Pedersen konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Sarayın ilgili dairelerinin tabanlarına, tavanlarına ayrıca saray binasının saçakları gibi değişik yerlerine izolasyon uyguladık. Bununla beraber sarayın ısıtma sistemini tamamen yeniliyoruz ve pencereleri yeniden gözden geçiriyoruz" dedi. Pedersen yaptıkları bütün bu yenileme çalışmalarının saray için gelen ısınma faturalarında büyük bir fark meydana getireceğini söyledi.

Kraliyet ailesinin Kopenhag'daki resmi ikametgah adresi olan Amalienborg sarayı Kopenhag'ın merkezinde bulunuyor ve koruma altına alınan 9 bin 700 tarihi binanın arasında bulunuyor.

Amalienborg sarayında yürütülen çalışmalar için daha önce Danimarka Tarihi Anıtlar Kurulu'ndan özel izin alındığı belirtiliyor. Danimarka Parlamentosunun sarayın tüm yenilenme çalışmaları için bütçeden 126 milyon 300 bin Kron ayırdığı belirtilirken, bu işe ayrılan paranın önümüzdeki on yıllarda saray için gelecek düşük ısınma faturaları ile telafi edileceği bildiriliyor.