BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sapık babanın ince planı

Polis bile yaptığı plan karşısında şaşkın. DNA testleri ise 6 çocuğun babasının sapık olduğunu belgeledi.

Abone ol
Avusturya polisi, yapılan DNA testleri sonucunda kızını 24 yıl boyunca hapis tutan 73 yaşındaki adamın, kızından doğan çocukların babası olduğunun kanıtlandığını açıkladı.

Josef Fritzl hakkındaki iddiaları dünkü sorgusunda kabul etti

Bölge Emniyet Müdürü Franz Polzer, Josef Fritzl'in hiç bir şeyi şansa bırakmadığını anlattı. Olayın 
şaşkınlığını yaşayan müdür, "karısını, ailesinin diğer fertlerini ve komşularını ustalıkla aldatmış" diye konuştu.

Karısına yazdığı mektuplar ile ince planını mükemmel bir şekilde uygulayan sapık baba, titizliği sayesinde bugüne kadar hiç açık vermedi.

Sapık baba, mahkeme kararıyla, soruşturması tamamlanıncaya kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi.

HERŞEYİ İTİRAF ETTİ

Josef Fritzl polise verdiği ifadede, şimdi 42 yaşında olan kızına kendisini hapis tuttuğu 24 yıl boyunca defalarca cinsel tacizde bulunduğunu, kızından olan yedi çocuğundan birinin bebekken öldüğünü, bebeğin cesedini fırına attığını itiraf etmişti.

Elizabeth Fritzl ile hayattaki altı çocuğu halen tedavi altında. Polis, Josef Fritzl'nin evinde yaptıkları arama sonucunda evin bodrumunda gizli bir kapı bulduklarını açıklamıştı.

Kapının diğer tarafında penceresiz küçük odalar olduğu, odalarda yatak, mutfak ve tuvaletler bulunduğu belirtilmişti.

AVUSTURYA'DA BU İLK DEĞİL

Evinin bodrumunda tuttuğu öz kızına 24 yıl boyunca tecavüz eden baba, Avusturya basınının ''Bu ülkede neler oluyor'' sorusunu tartışmaya açmasını sağladı.

Son iki yılda benzer üç vakayla sarsılan Avusturya, Josef Fritzl ile birlikte kendini sorgulamaya başladı.
 
Daha önce de 8 yıl boyunca zindanda hapsedildiği ortaya çıkan Natasha Kampusch'un hikâyesi Avusturya'yı karıştırmıştı. 10 yaşındayken Wolfgang Priklopil tarafından kaçırılan Natasha hayatının en güzel yıllarını bir zindanda geçirmişti.
 
Priklopil'in bir anlık dalgınlığından faydalanarak 2006 yılında 18 yaşındayken kaçmayı başarabilen Natasha'dan başka örnekler de mevcut.
 
2005 yılında su yüzüne çıkan başka bir olayda ise yaşları 7 ila 13 arasında değişen üç kızın anneleri tarafından karanlık bir odaya hapsedildiği belirlenmişti.
 
Polisin, komşuların şüpheleri üzerine harekete geçmesiyle kızlar kurtulabilmişti. Annenin eşinden boşandıktan sonra bunalıma girdiği ve bu buhran halindeyken çoçuklara zulüm ettiği ortaya çıkarılmıştı.
 
Bu suçları işleyen kişilerin ortak özelliği ise normal hayatlarından sevilen sayılan kişiler olmaları. Son olaydaki Josef Fritzl'in çevresinde saygı duyulan iyi huylu bir büyükbaba olarak tanınması da buna iyi bir örnek.