BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Üzmez piyangodan çıktı

Üzmez olayında gelişmeler şaşırtıyor. Polis fuhuş operasyonu için dinleme yaparken Üzmez'in de telekulağa takıldığı iddia ediliyor.

Abone ol

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez küçük yaşta bir kıza taciz iddiasıyla cezaevine konuldu. Konuyla ilgili gelişmeler şaşırtmaya devam ediyor. Bir yandan Üzmez'in ailesi "o kesinlikle masum, kız çocuğu da bunu söyledi" derken, diğer yandan Bursa Emniyeti’nin yürüttüğü bir fuhuş takibi sırasında Livaze Ç.'yi dinlerken Üzmez'i de yakaladıkları iddia ediliyor.

İNTİHAR ÖNLEMİ
Vakit gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, ruhsal çöküntü içinde olduğu için tek kişilik koğuşta 24 saat kamerayla izleniyor. Yemekleri plastik kapta verilen Üzmez’e ihtihar edebileceği olasılığına karşı çarşaf da verilmedi.

KARISINA MASUM OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Hüseyin Üzmez'in bacanağının anlattığına göre 78 yaşındaki yazar karısı Ayşe Hanım'la görüşüp, masum olduğunu anlatmış.  Bacanağa göre karısıyla görüşen Üzmez ona  ’Hücrede kalmıyorum. O nereden çıktı. 30 kişilik koğuşta kalıyorum’ demiş.

ÇOCUK DA BABASI DA ŞİKAYET ETMEMİŞ

Vatan'ın haberine göre; Üzmez'in bacanağı da onun masumluğuna inanıyor ve onların cephesinde yaşananları şöyle anlatıyor: "Ben çocuğun babası Bekir Ç. İle Pazar günü yüz yüze görüştüm. Adam 'Kesinlikle ne ben ne de kızım şikayetçi olmadım' dedi. Teyzesi de kızla yurtta görüşmüş. B.Ç teyzesine ’Hüseyin Amca’nın bana karşı herhangi bir kötülüğü olmadı’ demiş."

TELEFON DİNLEMESİ SONUCU YAKALANMIŞ

Milliyet Gazetesi ise Üzmez'in telefon dinlemesi sonucu yakalandığı iddia ediliyor. Para karşılığı fuhuş yaptığı iddiasıyla B.Ç.’nin annesi Livaze Ç.’nin peşine düşen polis, teknik telefon dinlemesi yaparken Üzmez’in olayını ortaya çıkardı

Bursa Emniyet Müdürlüğü dinlemelerde Livaze Ç.’nin para karşılığı erkeklerle birlikte olduğu yönündeki bilgilerin yanı sıra, görüşmelere kızı B.Ç.’yi de konu ettiği belirlendi. Görüşmelere konu olan B.Ç.’nin yaşının küçük olduğu da saptandı.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Polis, Livaze Ç.’nin telefonla görüştüğü erkeklerden birisinin de Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez olduğunu saptadı. Cinsel istismar olabileceği kuşkusundan hareket eden polis, operasyon için cuma akşamı düğmeye bastı.

BİRLİKTE YAKALANDILAR

Livaze Ç.’yi takibe alan polis zanlı anneyi gözaltına aldıktan sonra, Üzmez’i B.Ç. ile birlikte geldiği Mudanya sahilindeki çay bahçesinde yakaladı. Üzmez’in hesabından para çekmek için evden çıkan Livaze Ç. Ahlak Bürosu’na götürüldü. Anne Livaze Ç., birlikte olduğu erkeklerden eşinin bilgisinin olmadığını anlattı.