BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

Şantiyelerde binlerce litre kaçak akaryakıt bulundu!

İstanbul Kadıköy’deki kentsel dönüşüm bölgelerindeki şantiyelere yapılan polis baskınlarında 35 bin litre karışımlı kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Abone ol

İstanbul Kaçakçılık Polisini harekete geçiren olay, emniyete yapılan bir ihbarla başladı. İhbar üzerine soruşturma başlatan Kaçakçılık Polisi, yapılan çalışmalarda Kadıköy ilçesinde kentsel dönüşüm bölgelerindeki şantiye araçlarında kaçak akaryakıt kullanıldığını tespit etti.

Şehir içi halk otobüsleri, şehirler arası yolcu otobüsleri ile TIR ve kamyonların alev alev yanmasına sebep olup aynı zamanda birçok vatandaşın canına mal olan kaçak ve katkılı mazot kullanan araç takiplerini sıklaştıran İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta Kadıköy’de inşaat şantiyelerinde inceleme ve aramalarda bulundu.

Kadıköy kentsel değişim bölgesinde 31 Mayıs Çarşamba günü dönüşüm bölgesindeki şantiye araçlarında yapılan aramalarda tam 35 bin litre karışımlı kaçak akaryakıt ele geçirildi. Operasyonla daha önce meydana gelen kaçak akaryakıt kaynaklı ölümlerin önüne geçilirken, araçlarında kaçak akaryakıt kullanan İ.G., M.T. ve A.G. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen üç şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlenilen suçtan dolayı adli işlem yapılırken, ele geçen akaryakıt ise imha edildi.