BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan sinyali verdi: Virgül attık devamı gelebilir

MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Terör örgütünden temizlenen alanlara 100 binin üzerinde Suriyelinin geri döndüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin de çok önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatına nokta demiyeceğim virgül attık. Bunun devamı gelebilir." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Ne kadar FETÖ mensubu varsa hepsinden hesap sormaya başladık şu anda temizlik yapıyoruz.

KİMSE İLE GÖRÜŞMEYİZ ADIM ATARIZ

Suriye'nin kuzeyinden ülkemize taciz olacak olursa bunu kimse ile görüşmeyiz kararımızı kendimiz veririz bundan sonra da adım atarız. DEAŞ'a başlattığımız operasyonda karşımıza PYD, YPG unsurları çıktı.

FIRAT KALKANI HAREKATINA VİRGÜL ATTIK

Fırat Kalkanı Harekatına nokta demiyeceğim virgül attık. Bunun devamı gelebilir. Terör örgütünden temizlediğimiz alanlara 100 binin üzerinde Suriyeli geri döndü bu önemli bir rakamdır.

SIRADA OLANLAR VAR

Güya bu yaz aylarında eylemlere hazırlanan teröristlere dağları mağraları dar ediyoruz. Ne kadar terör örgütü varsa hepsinin inine girdik giriyoruz. Sırada olanlar var onlara da gireceğiz.

GEZİ OLAYLARI YILDÖNÜMÜ

Gezi olaylarının 4. yıldönümü. Türkiye'de ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor. Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi. Bir şehri yakacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz bunu hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Zaten 15 Temmuz'da da kaçaklardansın. Bunlarda barış, kardeşlik dert yok. Şimdi neyin çalışmasını yapıyorlar. Bölücü terör örgütünün de arkasında durmuş olduğu örgütlerle işbirliği yapma çabası. Dün Taksim'de CHP'li vekillerle yürüyorlar. Ekipleri ile işin içindeler. Ülkemizi bu çapulculara bırakmamak için mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.

2015 yılında yaşadığımız 2 genel seçime ve terör oylarındaki tırmanışa rağmen yüzde 6.1'lik büyümeyle tezgah kuranlara meydan okuduk. 2016 yılında ise 15 Temmuz kanlı darbe girişimi, terörle mücadelede sınırlarımız içinde ve dışında yüzde 2.9'luk büyüme sağladık. 2017 ekonomide bana göre şu anki tespitlerim bu tarihi bir sıçrama yılı olacak.  2019'a kadar çok daha kapsamlı bir programın hazırlıklarını yürütüyoruz.Ekonominin iyiye gidişinin sinyallerini şimdiden almaya başladık.

Aynı şekilde başlattığımız istihdam seferberliğinin meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık. İstihdamda şu ana kadar 1.2 milyonluk artış yaşandı. Bu konuda verilen tüm sözleri tek tek kaydettik, kaydediyoruz. Buradan bir kez daha ifade ediyorum. Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüş piyasaların ekonomimize olan güvenine tam işaret.

HAREKETE GEÇME ZAMANI

Tüm iş adamlarımıza çağrıda bulunuyorum, ülkemizi seviyorsak bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak şimdi harekete geçme zamanı. Gün yatırım günüdür. 

BİRİLERİ OLAĞANÜSTÜ HAL VAR DİYE SIZLANIYOR

Birileri olağanüstü hal var diye sızlanıyor. Olağanüstü hal yatırımcılarımızın önünü mü kesiyor önünü mü açıyor? Olağanüstü hallerin olduğu o dönemlerde patron fabrikaya giremiyordu. Olağanüstü hal sadece terör örgütleri için var. Terörist olmayan için olağanüstü hal yok hükmündedir.