BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

Şantiye yangınında fezleke tamam

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 işçinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin yürüttüğü soruşturmada fezleke hazırladı ...

Abone ol

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak fezleke hazırladı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Çetin Doğan Sözer tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlandığı ve 13 şüphelinin ağır ceza mahkemesinde yargılanması gerektiği görüşüyle fezleke hazırlandığı öğrenildi.

Fezlekede, şüphelilerin, TCK'nın 85. maddesinin 2. fıkrası ve 171. maddesinin a bendi uyarınca cezalandırılmalarının öngörüldüğü bildirildi.

TCK'nın 85. maddesinin 2. fıkrası, ''Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi üç yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır'',  171. maddenin a bendi ise ''Taksirle yangına neden olan kişi, fiilin başkalarının hayatı, sağlığı veya mal varlığı bakımından tehlikeli olması halinde, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır'' hükmünü içeriyor.

Fezlekenin, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı'nın onaylamasının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi bekleniyor.

Bu arada, soruşturma kapsamında bazı şüpheliler hakkında getirilen yurt dışına çıkış yasağının kaldırıldığı öğrenildi.