BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  DÜNYA

Şantaj çetesi çökertildi

Esenyur’ta iki kişiyi bıçak ve silahla tehdit ederek yüklü miktarda senet imzalattırdıkları iddia edilen 2’si kadın 4 kişilik çete yakalandı...

Abone ol

Esenyur’ta iki kişiyi bıçak ve silahla tehdit ederek yüklü miktarda senet imzalattırdıkları iddia edilen 2’si kadın 4 kişilik çete yakalandı. Senetleri imzalamak istemeyen mağdurların çıplak fotoğraflarını çekerek şantaj yaptıkları belirtilen çete üyeleri, nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt’ta zorla iki kişiye senet imzalattırılmak suretiyle gasp edildiği ihbarını aldı. Operasyona başlayan polis ekipleri önce çete üyeleri takibe aldı. İddialara göre çete üyesi iki kardeş Menşule A (20) ile Buket A (21), Esenyurt’ta müteahhitlik yapan F.A ile tanıştı. F.A’nın satmak istediği bir daireyi beğenen iki kardeş düşünmek için süre istedi. Birkaç gün sonra F.A çete üyesi iki kız kardeş tarafından evlerine davet edildi. F.A da davet üzerine Menşule A ile Buket A’nın evine gitti. Evde pazarlığın başladığı sırada birçok suçtan poliste kaydı bulunan 30 yaşındaki Hakan G. ile 31 yaşındaki Çetin K. eve geldi. Ardından da “Sen bizim dayımızın kızının evine nasıl girersin” diye tehdit ederek F.A.’dan 20 bin ile 80 bin liralık iki senedi imzalamasını istedi. Ancak F.A. senetleri imzalamak istemedi. Bunun üzerine Hakan G. ile Çetin K., müteahhit F.A.’nın Buket A. ve Menşule A. ile birlikte çıplak fotoğraflarını çekerek şantaj yaptı. F.A. bunun üzerine her iki senedi de imzaladı.
Çetenin gerçekleştirdiği ikinci olay ise şöyle gerçekleşti: 22 Temmuz’da yaşanan olayda; Buket A. daha önceden tanıdığı ve hurda deposunda bulunan 25 yaşındaki M.U. ile buluştu. Bir süre vakit geçiren çift daha sonra otomobilde Esenyurt’ta ormanlık alana gitti. Ormanlık alanda pusu kuran Hakan G. ile Çetin K. hurdacı M.U.’nun otomobilinin önünü kesti. Hakan G. ile Çetin K. Müteahhit F.A.’ya yaptıkları aynı yolla namuslarına laf getirdiklerini belirterek M.U.’yu önce ölümle tehdit etti, ardından da 20 bin ile 50 bin liralık iki senedi imzalamasını istedi. Cebindeki 600 lirayı veren M.U. senetleri imzaladıktan sonra soluğu poliste aldı. İhbarlar üzerine operasyona başlayan polis ekipleri 4 çete üyesini de Esenyurt’ta yaşadıkları evde gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen zanlılar haklarındaki tüm iddiaları reddetti. Çete üyeleri savcılığa sevk edildi.
(İHA)