BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfada türban krizine açıklama

Eşinin türbanlı olması nedeniyle resepsiyondan ayrıldığı iddia edilen başkanla ilgili açıklama geldi.

Abone ol

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, dün Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunda bilgisi dışında ve ''kesinlikle tasvip etmediği üzücü bir hadisenin'' cereyan ettiğinin iddia edildiğini belirterek, ''Resepsiyonda bulunan kesimlerin hiçbirisi kılık kıyafetle ilgili bir rahatsızlığı tarafıma iletmemiş olup, Sayın Başkan'a tevdi edilen bu hususla ilgili olarak bilgilendirilmiş olsaydım, böyle bir hadise söz konusu olmaz, durum düzeltilirdi'' dedi.

Vali Okutan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı'nın dün milletçe büyük bir şevk ve heyecanla kutlandığını ifade etti.

Bu şevk ve heyecanın kentte de had safhaya ulaştığını vurgulayan Vali Okutan, şunları kaydetti:

''Lakin Cumhuriyet Resepsiyonu'nda bilgim dışında ve kesinlikle tasvip etmediğim, asla tarafı olmadığım üzücü bir hadisenin cereyan ettiği iddia edilmektedir. Millete hizmet etme ve milleti kucaklama anlayışında bir idareci olarak bugüne kadar görev yaptığım illerde, asla böyle bir ayrıma müsaade etmemişken, ilimizde devletin milletiyle kucaklaştığı bir ortamda böyle bir olayın vuku bulmuş olması şahsımı derinden üzer. Bizim geleneğimizde davetli misafirin dışarı çıkarılması gibi bir uygulama asla yoktur. Bilakis resepsiyonda bulunan kesimlerin hiçbirisi kılık kıyafetle ilgili bir rahatsızlığı tarafıma iletmemiş olup, Sayın Başkan'a tevdi edilen bu hususla ilgili vali olarak şahsım bilgilendirilmiş olsaydı, böyle bir hadise söz konusu olmaz, durum düzeltilirdi.''

Dün geceden bu yana Bozova ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle iddia edilen konunun kendisine çok geç intikal ettiğini belirten Okutan, olayın nasıl meydana geldiği konusunda araştırmalarının devam ettiğini bildirdi.

Şanlıurfa'da dün gece özel bir otelde düzenlenen ''Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu''na başörtülü eşiyle katılan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, ''Eşinin kıyafeti dolayısıyla ayrılmasının istendiği'' iddiası üzerine resepsiyondan erken ayrılmıştı.

Bunun ardından bugün bazı internet sitelerinde konuya ilişkin ''Cumhuriyet resepsiyonunda türban krizi'' başlıklı bir haber yer almıştı.