BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Vali Gülerden İstanbul için uyarı

İstanbul'da domuz gribi vakalarında büyük artış yaşandı. Tedavi altındaki 2 çocuğun durumunun ağır olduğunu açıklandı.

Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, domuz gribi nedeniyle 3 hastanede 5 kişinin tedavi altında alındığını belirterek, 2 çocuğun sağlık durumlarının kritik olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü karşılamak üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Güler, "Şuanda bu vakanın görüldüğü 14 Mayıs tarihinde bu yana 409 kişiye H1 N1 virüsünün bulaştığı tespit edildi ve bunların bir çoğunun tedavisi yapıldı. Ama son 15 günden bu yana 50 kişide bu virüs tespit edildi" dedi.

"Son beş güne baktığımızda özellikle öğrenciler açısından 50 okula çıkması 102 öğrencide bu virüse saptanması virüsün yaygılaştığını gösteriyor" Güler, "Havaların soğumasıyla birlikte bu yayılma artacaktır. Şuan aynı hastanede beş kişinin tedavisi sürüyor. Bunların üçü normal serviste tedavi görürken iki kişi yoğun bakımda tedavi görmektedir. Yoğun bakımda tedavi edenler biri 9 yaşında biri 18 aylık bir bebektir. Akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakıma alınmıştır" diye konuştu.

Okullarda başlatılan dezenfekte çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Vali Güler, "Okullarımızda genel temizlik devam etmektedir. Bu rakamlar tahlilleri yapılanlardır. Her hastamızdan tahlil alınmamaktadır. Uzun zamandan beri ateşli olan ve solunum sıkıntısı çeken ve hastaneye yatanlardan tahlil alınmaktadır. Bunların birçoğunun H1 N1 virüsü taşıdığı bilinmektedir. İlaçlar kullanmaları ve bunların ayrı bir odada temastan kaçınıp tedavilerin sürdürmeleri gerekmektedir" dedi.

Pazartesi gününden itibaren domuz gribi aşısının sağlık personeline uygulanacağını belirten Güler, "Daha sonra gelecek aşılar da risk gruplarına göre aşılanma yapılacaktır. Bu arada Zeytinburnu'ndaki hıfzısıhha yeni bir tahlil laboratuarı hizmete açılacaktır. Çapa'daki mikrobiloloji laboratuarına katkıda bulunulacaktır. Pazartesi gününden itibaren öğrencilerin devamsızlığını izleyeceğiz. Grip olan çocukların okula gönderilmemeleri ve tedavi edilmesini tavsiye ediyorum. Panik oluşturulmasına gerek yok. Bu bir salgın bu salgının içinde bulunduğumuzu ve hava şartlarından dolayı bu salgının yaygınlaşacağını bilmeliyiz. Grip hastası olan çocuklarımız için raporlu olarak evlerinde tedavi edilecek. Çocuk herhangi bir hastalığı yoksa okula göndermemek gibi velilerin düşünceleri var. Bu düşünce yanlış velilerimiz bu virüse karşı çocuklarını korumalarıdır" diye konuştu.