BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,04
HABER /  POLİTİKA

Şanlıurfa'da söylenti üzerine çatışma çıktı

Şanlıurfa'da, BDP'liler ile polis arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Şanlıurfa'da, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı İbrahim Binici'nin kazanamadığı söylentisi üzerine, BDP'liler ile polis arasında çatışma çıktı.

Kentin en işlek caddesinin savaş alanına döndüğü olaylarda polis göstericilere cop ve biber gazıyla müdahalede etti.

12 Haziran genel seçimlerine BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı İbrahim Binici'nin taraftarı yaklaşık 200 kişi, dün saat 22.30'da kazanamadıkları söylentisi üzerine BDP il binasından adliye binasına yürümek istedi. Kadri Erdoğan Caddesi üzerinde güvenlik tedbiri alan polis grubun önünü zırhlı araçlara kesip biber gazlarıyla müdahalede bulundu. Ortalığın savaş alanına döndüğü cadde üzerinde Binici yandaşları sokak aralarına kaçmaya başladı. Polis ise kaçan gruba copla müdahalede bulundu. Sert müdahale sırasında bazı kadın ve çocuklar yerlerde sürüklendi. Bu sırada dolmuş duraklarında evlerine gitmek için bekleyen bazı vatandaşlara ise gösterici sanılarak, polis müdahalede bulundu.

SURUÇ DA KARIŞTI

İbrahim Binici'nin memleketi Suruç ilçesinde de çatışma çıktı. Kalabalık bir grup polisle taş ve sopalarla çatıştı. Şanlıurfa'dan takviye olarak Suruç ilçesine giden çevik kuvvet ekipleri ise gruba biber gazıyla müdahalede bulundu.