BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa heyeti İspanya'ya gitti

İspanya'ya giden Şanlıurfa heyeti, tarımsal teknolojiyle ilgili incelemelerde bulundu.

Abone ol

Finansmanı Avrupa Birliği ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanan ''Şanlıurfa Sanayisini Yeniden Yapılandırma '' projesi kapsamında İspanya'ya giden Şanlıurfa heyeti, tarımsal teknolojiyle ilgili incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasından (ŞUTSO) yapılan açıklamada, tarımsal teknolojiler konusunda önemli ilerlemeler kaydeden ve Şanlıurfa ile benzer iklim ve fiziksel özelliklere sahip İspanya'nın Murcia bölgesinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa heyeti'nin önemli izlenimlerle döndüğü belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, İspanya ziyaretine kendisiyle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun'un da aralarında bulunduğu 11 kişilik bir heyetin katıldığını belirtti.

Ertekin, dünyadaki tarımsal teknolojilere GAP bölgesinin de ayak uydurması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''İspanya'nın Murcia Bölgesi, kentimizle benzer iklim ve fiziksel özelliklere sahiptir. Bu bölgede tarımsal teknoloji bu kadar gelişirken aynı iklim ve fiziksel özekliklere sahip olduğumuz GAP bölgesinde ise tarımsal teknolojimiz istenilen seviye ulaşamamıştır. Biz de bir an önce tarımsal teknolojide gelişme sağlamalıyız. Bu gezinin amacı da İspanya'nın Murcia bölgesinde tarım sektörünün gelişmesine örmek teşkil edecek kurum, kuruluş ve şirketleri ziyaret ederek, onların tecrübelerinden yararlanmak ve mümkün olursa onlarla ortak işbirliği yapmaktır. Bu kapsamda çeşitli ziyaretler ve toplantılar yaptık. İspan'yada 5 gün süren iş gezimizde olumlu izlenimlerle döndük.''