BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa doğalgaza kavuşuyor

Şanlıurfa'da, 9 mahalleye doğal gaz verilmeye başlanacağı bildirildi.

Abone ol

Şanlıurfa'da 2007 yılı eylül ayı sonunda ilk olarak Yenişehir bölgesindeki 9 mahalleye doğal gaz verilmeye başlanacağı bildirildi.

Aksa Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Urfa Doğalgaz Dağıtım Şirketi Şanlıurfa Bölge Müdürü Giray Heper, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın 5 yıl sürecek doğal gaz alt yapı çalışmalarının yaklaşık 30 milyon dolara mal olacağını belirtti.

Heper, kentte doğalgaz alt yapı çalışmalarına mart ayında Yenişehir bölgesindeki Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde başladıklarını anımsattı.

Kente gelecek doğal gazın Adıyaman'dan Diyarbakır'a giden iletim hattından verileceğini dile getiren Heper, çalışmalar kapsamında Yenişehir bölgesinde 12 bin 266 metre çelik hat, 24 kilometre polieliten gaz borusu döşendiğini, 9 mahalleye de 200 adet servis kutusu bıraktıklarını kaydetti.

Yenişehir bölgesinin eylül ayı sonunda doğal gaza kavuşacağı müjdesini veren Heper, 2008 yılında amaçlarının Bahçelievler ve diğer semtlere de doğal gaz getirmek olduğunu söyledi.

5 yıl sürecek proje kapsamında Siverek ve Suruç ilçeleri ile Karaköprü ve 11 Nisan beldelerine de doğal gaz getirmeyi planladıklarını aktaran Heper, ileri aşamalarda en önemli hedeflerinin sanayi bölgelerine de doğal gaz vermek olduğunu, bu amaçla fabrikalarla görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

VATANDAŞLAR ABONE OLSUNLAR
Çalışmaların devam ettiği Yenişehir bölgesinde apartmanların önüne kadar doğal gaz kutularının götürüldüğünü anlatan Heper, ancak şimdiye kadar sadece 314 kişinin abonelik için başvurduğunu belirtti.

Abonelik ücretinin 180 dolar olduğunu aktaran Heper, ''Vatandaşlar kente doğal gaz geleceğine inanmalı. Doğal gaz temiz çevreyi de beraberinde getirecek. Sadece ısınmada değil, mutfak ve banyoda da doğal gaz kullanılabilecek. Vatandaşlar zaman kaybetmeden aboneliklerini yapsın'' dedi.

Kente doğal gaz gelmesiyle ekonomik anlamda değişim yaşanacağını, yatırımların gelmesinin sağlanabileceğini vurgulayan Heper, ancak bunun için kentin yerel inisiyatiflerinin ve yönetimlerinin çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.