BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sandy Hook Okulu yeniden açıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde geçen ay silahlı bir saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiği Sandy Hook İlkokulu'nun öğrencileri yeniden okula dönüyor.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde geçen ay silahlı bir saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiği ilkokulun öğrencileri yeniden eğitime dönüyor.

14 Aralık tarihinde Adam Lanza'nın 20 öğrenci ve altı çalışanı öldürmesinden beri Newtown şehrindeki Sandy Hook İlköğretim Okulu'nda eğitime ara verilmişti.

Yakınlardaki Monroe kasabasında daha fazla kullanılmayan Chalk Hill ortaokulu 80 kişi tarafından onarılıp Sandy Hook adı altında yeniden açıldı.

Yetkililer, okuldaki mobilyaların Sandy Hook okulundan geldiğini açıkladı.

Monroe Emniyet Müdürlüğü'nden Keith White, okul çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığını söyledi. White, burayı "Amerika'nın en güvenli okulu" olarak niteledi.

Öldürülen okul müdürü Dawn Hochsprung'ın yerine geçen müdür vekili Donna Page, velilere yazdığı mektupta okulun "güvenli ve faal halde olduğunu" söyledi.

Page, çocuklarına destek olmak için velilerin Perşembe günü okulda kalabileceklerini de yazdı. Ama müdür vekili "buna rağmen, çocukların alışık oldukları rutinlerine dönebilmesi için okula servisle gelmelerini destekliyoruz" dedi.

Silah kanunları

20 yaşındaki Lanza, saldırıyı annesini öldürdükten sonra gerçekleştirdi. Lanza'nın kullandığı, ve aralarında yarı otomatik bir tüfeğin de olduğu silahlar annesine aitti.

Saldırının ardından kendini öldüren Lanza'nın cenazesinin babası tarafından hafta sonunda kaldırıldığı söyleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama, Connecticut’ta bir okula düzenlenen silahlı saldırı sonrası yapılacak yasal düzenlemeler için Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı görevlendirmişti.

Olayın ardından Kongre’ye saldırı silahlarına karşı yeni bir kanun tasarısı sunulması yönünde çağrılar yapılmıştı.

ABD medyasına konuşan Beyaz Saray yetkilileri, yeni bir plan oluşturulmasının haftalar alabileceğini söylemişti.

Saldırı silahlarının kısıtlanması önerisi, 2004’te George W Bush yönetiminde zaman aşımına uğramış, Obama tekrar gündeme getirmişti.

Silah lobisi Ulusal Silah Birliği NRA ise okulları korumak için ''silahlı görevlilerin'' işe alınması çağrısında bulunmuştu.