BIST 10.707
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,07
HABER /  POLİTİKA

Şandırdan akıl karıştıran iddia

MHP'li Şandır, domuz gribinin peşine düştü. Şandır, Türkiye'ye getirilen aşılarda yasaklanan bir maddenin varlığını sordu.

Abone ol

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, alınan domuz gribi aşılarında, Amerika'daki aşılarda yasaklanan skualen maddesinin bulunup bulunmadığının açıklanmasını istedi.

Şandır, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, tıp dilinde adjuvan (skualen) adı verilen maddenin katılması sonucunda domuz gribinin çok ciddi yan etkilerinin olabileceğinin ileri sürüldüğüne değindi.

Avrupa'da 3 çeşit aşıda kullanılan skualen maddesinin Amerika'da yasaklandığını belirten Şandır, ''Bakanlığınızın aldığı aşılarda Amerika'da yasak olan skualen var mıdır? Eğer varsa Bakanlığınızın skualen maddesinin emniyeti konusundaki fikri ve tedbiri nedir?'' diye sordu.

Şandır, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması istemiyle sunduğu önergede, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan'ın ''Protokoller çerçevesinde sınırların açılacağı, Dağlık Karabağ işgalinin sona erdirilmesi konusunun ayrı bir süreç olduğu, iki ayrı sürecin birbirine karıştırılmaması gerektiği'' yönünde açıklamaları bulunduğuna dikkati çekti. Şandır, Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan'ın açıklamalarının nasıl değerlendirildiğini sordu.

EMEKLİ AYLIKLARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle de soru önergesi sunan Şandır, emekli aylıkları arasındaki farkın giderilip giderilmeyeceğinin açıklanmasını istedi.

TÜFE ve KEY alacaklarıyla ilgili bir çalışma olup olmadığını da soran Şandır, emekli aylıklarının 6 ayda bir sadece TÜFE artışı kadar artırılması uygulamasına son verilerek, ülkenin büyümesinden emeklilere de pay verilmesinin düşünülüp düşünülmediğini sordu.

Şandır, diğer bir önergesinde ise Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan araştırmada, 380 polis intiharının ''ücret azlığının ve çalışma şartlarının ağırlığı'' nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, 2007 genel seçimlerinden sonra Emniyet Hizmetleri Tazminatı artışıyla, polislerin maaşına zam yapılmasına yönelik düşüncesi olduğunun basına yansıdığını belirten Şandır, polise zamla gili şimdiye kadar bir çalışma olup olmadığını öğrenmek istedi.

Şandır, ''Polislerin çalışma şartlarını AB normlarına çıkarmayı düşünüyor musunuz?'' diye sordu.