BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erkan yine Clintonun burnunu sıktı

Clinton, 10 yıl sonra geldi İstanbul'da Erkan'la görüştü. Büyüyüp 10 yaşına ulaşan Erkan, Clinton'un burnunu sıktı.

Abone ol

Konut sektöründe faaliyet gösteren Sinpaş'ın, 35. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği, "Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik" temalı konferans Conrad Otel'de devam ediyor. Konferansa eski ABD Başkanı Bill Clinton ile eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder katıldı.

Siyaset ve iş dünyasından çok sayıda önemli ismin katıldığı konferansta önce eski Alman Başbakan Schröder konuştu. Salondakilerin sorularını yanıtlayan Schröder'in ardından kürsüye eski ABD Başkanı Bill Clinton çıktı. Bill Clinton yaptığı konuşmasına, "İstanbul'a gelmek benim için çok büyük mutluluk" sözleriyle başladı. 1999 yılında deprem sonrası Türkiye'ye geldiğini ve 5 gün kaldığını hatırlatan Clinton, "Bu gezim Türkiye'nin ABD açısından ve 21.yüzyıl dünyası açısından ne kadar önemli olduğunu bana bir kez daha gösterdi. Türkiye'nin eskisinden çok daha fazla dünya için önemli olduğuna inanıyorum." dedi.

Bill Clinton şunları söyledi: "Daha geniş anlamda şöyle söyleyebilirim. Bugün içinde yaşadığımız dünya her zamankinden daha çok birbirine bağımlı haldedir. Artık sınırlar önemini kaybetti. Ama hala genel siyasi yapı milletler çerçevesinde dönüyor. Ben başkanlığım döneminde ülkelerin birbirine bağımlılığını artıracak, olumsuzlukları azaltacak çalışmalar yaptım."

Marmara depreminin ardından Kocaeli'ni ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'un burnunu sıkan Erkan Işık 10 yıl sonra aynı şeyi tekrarladı.