BIST 10.256
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sancaktepe'de fidanlar toprakla buluştu

Sancaktepe Belediyesi, ilçedeki uygun alan ve bölgeleri ağaçlandırma çalışmalarına hızlı bir şekilde yürütüyor.

Abone ol

Ağaç dikim mevsiminin başlamasından bu tarafa yaptığı ağaçlandırma çalışmalarıyla, çevre düzenlemesinden orman oluşumuna kadar değişik amaçlı dikilen ağaçlar, Sancaktepe’yi daha yeşil bir görünüme kavuşturuyor.

Sancaktepe Belediyesi halkı bu konuda bilinçlendirme ve yönlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü organizasyonuna Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katılımıyla Mustafa Karaşahin İ.Ö.Okulu bahçesinde ağaç dikim çalışması yapıldı. Çalışmaya, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İsmail Erdem yaptığı kısa konuşmada, “ülkemizin ekolojik denge açısından yarısının ormanlarla kaplı olması gerekiyor şu anda ise dörtte biri ormanlık alanla kaplı bulunuyor. Bu yüzden çok ağaç dikmeliyiz” dedi. Ağaçlandırmayı teşvik amaçlı halkımızın bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi gerektiğini belirten Erdem, buna yönelik çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Daha sonra ağaç dikimini gerçekleştiren, İsmail Erdem geçlerin bu konuda ailelerine örnek olmalarını söyledi. Okulda incelemelerde bulunan Başkan Erdem, okulla ilgili müdürden bilgiler aldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ağaçlandırma kapsamında 2010 yılının başından itibaren 3.200 fidan, 3.000 çalı dikimi gerçekleştirilirken, vatandaşlara dağıtılanlarla birlikte 4.000 fide ekimini yapıldı. Ayrıca 20 bin metrekarelik alanı çimlendirme çalışmaları devam ediyor.