BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksaray AB'den destek bekliyor

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray için çok önemli bir projenin hazırlıklarını yapmaya başladı.

Abone ol

AB desteğiyle yapılması planlanan proje hayata geçerse Vilayet Meydanı'ndaki tüm binaların dış yüzeyleri tarihi bir görünüm kazanacak.

Aksaray Vilayet Meydanı'nın dikkat çekmesi ve örnek bir görünüme kavuşmasını sağlamak için proje hazırlayan ATSO yönetimi projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Projeyi AB desteğiyle yapmak istediklerini ifade eden ATSO Başkanı Ali Öztürk, “ATSO yönetimi olarak şehrimiz, esnafımız, sanayicimiz için ne yapabilirsek bunları projelendiriyoruz. Arkadaşlarımızdan şehre ayrı bir hava katacak, merkezi canlandıracak ve dikkat çekecek bir proje ortaya çıktı. Bu proje Vilayet Meydanı'nı tarihi bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyor.

Yani şehrimizin simgesi olan meydandaki üç tarihi binanın motiflerini meydandaki tüm binalara yansıtmak istiyoruz. Bir çok Avrupa ülkesinde bu çalışma yapılmış ve yapılan bölgelerde şehre bu çalışma ayrı bir hava katmış. Biz de bunu düşünerek böyle bir proje hazırladık” dedi.

Projeyi AB desteği alarak hayata geçirmek istediklerini ifade eden ATSO Başkanı Öztürk, “Avrupa Birliği'nden bu proje için destek almamız gerekiyor. Bunun için arkadaşlarımız örnek uygulamaları da inceleyerek bir proje hazırlayacaklar ve projeyi AB'ye sunacağız. Benzer çalışmalara destekler verildiği yönünde bilgilerimiz var. İnşallah AB'den destek alırsak şehrimize ve meydanımıza böyle bir çalışma yapılabilir” şeklinde konuştu.