BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,57
ALTIN 2.382,75
HABER /  GÜNCEL

Sancaktepe'de bombalı saldırı işte patlamadan son haberler

İSTANBUL Sancaktepe'de askeri alana yakın bir bölgede askeri aracın geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Son dakika haberlerine göre, 8 kişi yaralandı, yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

İSTANBUL Sancaktepe'de askeri aracın geçişi sırasında bomba yüklü araç uzaktan kumanda ile patlatıldı. İstanbul Valiliği'nin verdiği son bilgiye göre, patlamada ilk olarak 5'i asker 3'ü sivil 8 kişi yaralandı.

Patlamanın ardından güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Bomba İmha Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne

bağlı uzman polisler de patlamanın meydana geldiği araçta inceleme başlattı. Olay yeri çevresindeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarının da incelendiği bildirildi. Patlamanın meydana geldiği bölgedeki bazı iş yerleri ve evlerin camları kırılırken, araçlar da hasar gördü. 

Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, saldırı bomba yüklü aracın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldi. Ortaya çıkan görüntülerde bir kişinin araçtan uzaklaştığı, kısa süre sonra da patlamanın yaşandığı görülüyor.

ASKERİ BÖLGE YANINDA PATLAMA

Saldırı Samandıra Osman Gazi Caddesi'nde bulunan Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na 400 metre mesafede bulunan yerde meydana geldi. Mesai saatinin sona ermesiyle askeri personeli taşıyan araç askeriyeden çıktı. Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, askeri araç ile bomba yüklü aracın aralarında yaklaşık 30-40 metre mesafe varken araç patlatıldı.

Patlama 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Jandarma Komutanlığu'nın bulunduğu yere yakın yerde oldu.

Patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiği ve 5'i asker 8 kişinin yaralı olduğu belirtildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yaralıların ayakta tedavi edildi öğrenildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'nca, Sancaktepe'deki patlamayla ilgili yapılan açıklamada, "2 kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmış, 4 kahraman silah arkadaşımız ile araç şoförü kontrol amaçlı olarak hastanede ayakta tedavi edilmiştir" denildi.

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"12 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 16.40 sularında İstanbul Sancaktepe’de, Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, teröristlerce park halindeki bir aracın patlatılması neticesinde, iki kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmış, dört kahraman silah arkadaşımız ile araç şoförü kontrol amaçlı olarak hastanede ayakta tedavi edilmiştir.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."