BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.381,98
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da büyük patlama!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristler bu kez kendilerinin kazdığı bombalı tuzağa düştü. PKK'lılardan şüphelenen 5 sivilin de hayatını kaybettiği patlamada çok sayıda kişi de yaralandı.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın merkez Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi'nde bir evde patlama oldu. Patlamanın PKK'lıların bir kamyonete bomba yüklerken meydana geldiği iddia edildi. Patlamada 4 PKK'lı ile birlikte 5 sivil de hayatını kaybetti. 

Diyarbakır'da bomba yüklü kamyonla önce Tanış köyüne giren PKK'lılar köylülerin şüphelenmesi üzerine köyü terk etti. Köylüler iki araçla kamyonu takip etmeye başladı. Kamyon Dürümlü Köyü yakınlarında bilinmeyen bir nedenle infilak etti. Kamyonu takip eden 5 sivil de hayatını kaybetti. Patlayıcı yüklü kamyondaki 4 PKK'lı da öldü.

Al Jazeera'nin haberine göre patlama PKK'lıların bir kamyonete bomba yüklerken meydana geldiğini söyledi. Görgü tanıkları ise olayı şöyle aktardı:

"Bomba yüklü bir kamyon, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Tanış Köyü'ne girdi. Kamyon içerisindeki silahlı kişileri gören Tevfik Yaman isimli köy sakini, şüphelenerek araca yaklaştı. Kamyondan kaleşnikoflar ile Tevfik Yaman'a ateş açıldı. Ardından saldırganlar bomba yüklü kamyon ile köyü terk etti. Tevfik Yaman ve 4 köylü daha iki araçla kamyoneti takip etmeye başladı. Bomba yüklü kamyon Sarıkamış Mahallesi, Dürümlü Mezrası yakınlarında bilinmeyen bir nedenle infilak etti. Kamyonun peşindeki 5 köylü hayatını kaybetti."

40 METRE ÇAPINDA 5 METRE DERİNLİĞİNDE KRATER

Patlamanın etkisiyle olay yerinde 40 metre çapında, 5 metre derinliğinde çukur açıldı.