BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,10
ALTIN 2.519,98
HABER /  GÜNCEL

Sanatçılardan anlamlı çağrı

Böbrek vakfının iftar yemeğine katılan sanatçılar organ bağışı çağrısı yaptı.

Abone ol

Türk Böbrek Vakfı'nın (TBB) geleneksel "Gönüllerin birleştiği gün" iftar yemeğine sanat camiasından yoğun katılım oldu. İftar yemeğine katılan sanatçılar, organ bağışı çağrısında bulundu. Yeşilköy'de bulunan Dürümcü Baba lokantasında gerçekleşen iftar yemeğine vakıf üyesi böbrek hastası çocuklar ile çok sayıda sanatçı katıldı.

İftar sonrası kısa bir konuşma yapan TBB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk, tüm insanları organ bağışı yapmaya çağırdı. Erk, sanatçıların bu işe destek olmasının çok önemli olduğunu, sanatçıların desteğiyle organ bağışı kampanyalarının daha başarılı olduğunu ifade etti. Konuşmasının ardından Erk, yemek organizasyonunun masraflarını üstlenen Petek Dinçöz'e plaket takdim etti. Plaketini alan Petek Dinçöz, tüm sanatçı arkadaşlarını organ bağışı yapmaya ve böylesi kampanyaları desteklemeye çağırdı. Bu arada geceye katılan 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Türkiye'de ilk organ bağışı yapan kişilerden birinin eşi olduğunu ve bağış yapmanın oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının ardından Semra Özal'a Vakıf Başkanı Erk, teşekkür plaketi takdim etti. Yemeğe katılan eski futbolcu İlhan Mansız da sanatçıları ve futbolcuları organ bağışına davet etti.

Ayrıca Mansız, katılacağı buz pateni yarışmasında elde edeceği geliri vakfa bağışlayacağını açıkladı. Geceye ayrıca sinema sanatçısı Zeynep Tokuş, dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner de katıldı.

Türk Böbrek Vakfı'nın geleneksel iftar yemeğine katılan sanatçılar organ bağışı çağrısında bulundu.