BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,05
ALTIN 2.524,52
HABER /  POLİTİKA

Gülden KKTCye destek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den KKTC'ye büyük destek!

Abone ol

İlk yurt dışı gezisini KKTC'ye düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı döneminde mesaisinin büyük bir bölümünü Kıbrıs meselesine ayırdığının altını çizerek, KKTC'ye desteklerinin devam edeceğini belirtti. Gül, "Bunlar, Kıbrıs'ta iki halk, iki demokrasi ve iki devletin mevcudiyetidir. Biz iyi niyetli ve çözümden, uzlaşmadan yana yaklaşımımızı koruma azmindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme ulaşılması için Türk tarafının üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiği, artık uluslararası toplumda da kabul gören bir gerçektir" dedi.

Gül, Türk tarafının iyi niyetli ve çözümden yana yaklaşımını koruma azminde olduğunu vurguladı. Bu çözümün, adada mevcut gerçeklere dayanacağını ve bu gerçeklerin de Kıbrıs'ta iki halk, iki demokrasi ve iki devletin mevcudiyeti olduğunu kaydeden Gül, Türkiye'nin garantör ülke olarak bu bağlamda üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeye muktedir olduğunu söyledi.

Talat teşekkür etti

KKTC Cumhurbaşkanı Talat da Gül'ün ziyaretinin Türk tarafının barış çabalarına, Türkiye Cumhuriyeti'nin açık bir desteği olduğunu belirtti.

Talat, ''Kıbrıs'ta varlığını sonsuza dek sürdürecek bir halk olarak sorunu bir an önce çözmek için elinden gelen her türlü çabayı ortaya koyan bir halk olarak, yolumuzun doğru bir yol olduğunu ve çabalarımızı bundan sonra da göstermeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamamıza fırsat verdiği için kendilerine teşekkür ediyoruz'' dedi.