BIST 10.264
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.392,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sanat dünyasına 150 genç yürek

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı 20. dönem mezunlarını neşeli bir törenle uğurladı.

Abone ol

EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin başlangıcında, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın gönderdiği tebrik mesajı okundu.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Süer Anaç ise konuşmasında Ege Üniversitesi’nin Türkiye’deki ilk beş üniversite arasında olduğunu belirterek “Mezun olan öğrencilerimiz Türkiye’nin gelişmesine büyük katkılar sağlıyorlar. Bundan dolayı çok mutluyuz.

Bütün öğretim üyelerine teşekkürlerimi sunar, mezun olan öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.

Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Gürbüz Aktaş ise “Çok uzun bir maratondan geçen öğrencilerimizi her zaman destekleyen öğretim üyelerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimizi yürekten kutlarım” dedi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı dönem birincisi Nilay Çivik konuşmasında “Ne mutlu bize ki, ülke çapında Türk müziği eğitiminin en iyi şekilde verildiği, kaliteyi misyon edinip başarıyı hedef alan okulumuzun çatısı altında, ciddi ve disiplinli bir eğitim sürecinden sonra bugünlere geldik.

Bu süreç sonucunda, kimimiz sazında, kimimiz sesinde, kimimiz dansında, kimimiz çalgı yapımında iyi bir yere geldi ve uzmanlaştı. Bu yolda bizleri her zaman destekleyen hocalarımıza çok teşekkür ederim” dedi. Okul ikincisi Görkem Çetin, üçüncüsü ise Emre Üstgül oldu.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgesi verildi. Okul birincisi Nilay Çivik’e plaketini Rektör Yrd. Prof. Süer Anaç verirken ikinci Görkem Çetin ve üçüncü Emre Üstgül plaketlerini Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Gürbüz Aktaş’tan aldı.

Konuşmaların ardından mezunlar mini bir konser verdi. Bu sırada sahnede sergilenen halkoyunları gösterisi de büyük alkış topladı.