BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sanal alemin kral internet şirketleri

Dünyanın en etkin sosyal paylaşım ağlarından birine dönüşen facebook sanal alemin en değerli şirketlerinden biri artık.

Abone ol

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden facebook piyasa değerini 1 yılda 3 katına çıkararak 41 milyar dolar yaptı. Facebook bu rakamla sanal alemin en değerli 3. şirketi oldu.

500 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan facebook, EBay, Yahoo gibi devleri solladı. Dünyanın en değerli internet şirketi 192.9 milyar dolarla Google.

Şimdi facebook, e-posta hizmetine de başlayarak, Google, Microsoft ve Yahoo’ya rakip olacak.

Dünyanın en değerli internet şirketi 192.9 milyar dolarla arama motoru Google. Google’ı 74.4 milyar dolarla alışveriş sitesi Amazon.com izliyor.
Türkiye, 22.6 milyon kullanıcıyla ABD, İngiltere ve Endonezya’dan sonra facebook’ta 4’üncü sırada. Türkiye nüfusunun yüzde 29.16’sı facebook kullanıyor.

Facebook'tan e-posta

facebook elektronik posta hizmetine başlıyor. facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckenberg, tüm kullanıcılara “@facebook.com” uzantılı e-posta hizmetinden yararlanma imkânı vereceklerini duyurdu. Böylece facebook, giderek büyüyen reklam pazarında Google’a karşı bir önemli cephe daha açmış oldu.

facebook en hızlı büyüyen e-mail servisi Google’ın Gmail’i ile Microsoft ve Yahoo’ya rakip olacak. Microsoft Hotmail 361.7 milyon kullanıcıya sahip. Yahoo’da bu rakam 273.1 milyon. Gmail’in ise 193.3 milyon kullanıcısı var.