BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,12
ALTIN 2.429,60
HABER /  DÜNYA

SAMURAYLARDAN NEFES KESEN KILIÇ GÖSTERİSİ

Bursa’da Japon Haftası etkinlikleri kapmasında samurayların düzenlediği kılıç gösterisi nefes kesti.<br/>AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı ve...

Abone ol

Bursa’da Japon Haftası etkinlikleri kapmasında samurayların düzenlediği kılıç gösterisi nefes kesti.
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı ve Uluyama Türk-Japon Kültür Derneği, Japon Haftasını Korupark AVM’de düzenlenen programla kutladı. Bursa’ya gelen dünyaca ünlü ressam Shigeno Sawada’nın mini sergisi açıldı. Ünlü ressam yaptığı resimleri Bursalı sanatseverlerin beğenisine sundu. Daha sonra samuraylardan Yasushi Kajitsuka, geleneksel samuray kılıç dövüşü sanatlarından Kobudo gösterisini sundu. Ardından Japonların ünlü çay seromonisi yapıldı.
Bursalıların büyük ilgi gösterdiği Japon Haftası programında konuşan Bursa Uluyama Türk Japan Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplan, “Uluyama Türk Japon Kültür Derneği olarak Bursa’da 21’inci yılımızı kutluyoruz. İki kültürün ve milletin bir birlerini daha iyi tanıması için Japon Haftası tertipledik" dedi.
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alparslan Yıldız ise Japon kültürünü Bursalılara tanıtmak istediklerini söyledi.
Japon ressam Shigeno Sawada, “Düzenlenen bu faaliyetle Japon-Türk ilişkilerinin ne kadar ilerlemiş olduğunu görüyoruz. Yaptığım resimleri Bursalı sanatseverlere sergilemekten büyük mutluluk duydum" dedi.
(İHA)