BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.443,57
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung'tan Microsoft'u üzecek karar

Samsung cep telefonları için öyle bir karar aldı ki sonuç Microsoft'u oldukça üzeceğe benziyor

Abone ol

Samsung'un yeni nesil akıllı telefonlar ve tabletlerinde Windows Phone 7 ve beklenen Windows 8 işletim sistemlerini hiç kullanmayacağı iddia edildi. Firmanın artık sadece Google Android türevleri kullanacağı söyleniyor.

Samsung cepler için yayınladığı 'içeriden' bilgilerle tanınan SamFirmware'in Twitter'daki bir paylaşımına göre Samsung, 2012'nin sonunda Windows Phone'lu cep üretimini durduracak. Haber doğru çıkarsa, dünyanın en büyük ikinci cep telefonu üreticisiyle işbirliği durma noktasına gelecek olan Microsoft, dikkatini Nokia ile başlattığı işbirliğine verebilir.

Samsung'un birçok platform yerine sadece Android'e odaklanmak istiyor olması olası. Ancak Android'le ilgili devam eden çok sayıda dava, bu olasılığı düşürüyor. Samsung'un kendi mobil işletim sistemi Bada ile devam etmek istemesi de ihtimaller arasında.

Microsoft, geçtiğimiz yıl duyurulan anlaşma çerçevesinde Nokia'nın yeni nesil tüm akıllı telefonlarına Windows Phone 7 işletim sistemini entegre edecek. Ancak lokasyon, multimedya ve diğer çevresel uygulamaların da bu iki dev arasında entegre edilecek olması, Samsung gibi büyük bir rakibin pek işine gelmeyecek gibi görünüyor.