BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung'dan yeni çift ekranlı telefon!

Samsung'un yeni çift ekranlı telefon projesi gün yüzüne çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Güney Koreli teknoloji devi Samsung akıllı telefon teknolojisinde yeni bir çağ açacak yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Samsung yeni keşfi çift ekranlı dokunmatik telefon!

Samsung'un yeni projesi çift ekranlı dokunmatik telefonun ana fikri iki ekran ile bir dizi uygulamalarda gelişmiş işlevsellik sağlamak olduğu açıklandı. Mobil iletişim teknolojisindeki yarış çift ekranlı telefon ile yeni bir dönüşüme gireceği öngörülüyor. 

Teknoloji devi Samsung bunun ilk adımı attı e-kitap, konferans görüşmeleri, web tarama, iki bağımsız uygulama kullanma ve oyunlarda gelişmiş bir deneyim sunma amacı ile çift ekranlı dokunmatik telefon için patent çalışmalarına başladı.

Cihazın resimleri ABD Patent Ofisi'nde teknolojinin potansiyel faydalarını göstermek için oluşturuldu.

samsung.20131219091837.jpg


Kullanıcılar kendilerine görünen bir ekran ile bir masanın etrafında oturup rakipleri ile aynı oyunda oynayabilme fırsatları sunar.

samsung2.20131219092209.jpg

Fotoğraf çekimi açısından çift taraflı görüntü gösterme ve fotoğraf üzerindeki rötuş ve işlemelerde kolaylık sağlanacağı düşünüldüğü açıklandı. Çift ekran fotoğraf ve video görüntülemede daha sürükleyici bir deneyimi kullanıcılarına yaşatmayı amaçlamıştır.

Ayrıca çift ekranlı telefonun özellikleri hakkında birkaç bilgi aktaran Samsung, 4.7 inch ekran büyüklüğü 8GB dahili hafıza ve cihazın tahmini çıkış fiyatını ise 750-1000 TL arası olacağı duyurdu.

Samsung'un geçen ay yaptığı açıklamada çift ekranlı cihazı 2015 yılında hazır bir halde kullanıcılarına sunacağı bilgisini aktardı.