BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Samsun'dan Kırgızistan'a dev proje

Borsan Grup tarafından Samsun'dan Kırgızistan'a 550 dairelik dev konut yatırım.

Abone ol

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 550 daireli konut projesine başladıklarını açıkladı.

Samsun'dan, dünyanın 55 farklı ülkesine ihracat yapan Borsan Grup, 'Borsan Construction' isimli inşaat şirketiyle uluslararası pazarda yerini aldı. İnşaat sektöründe uluslararası pazarda yer almak için iki yıldır çalışmalar yaptıklarını söyleyen Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bölgenin en büyük konut projesine başladıklarını belirtti. Ölmez, "Borsan Grup'a bağlı olan Borsan Construction ile Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 550 daireli olacak olan en büyük konut projesini gerçekleştireceğiz. Temel kazı çalışmaları başladı ve projeleri bitti. Projemiz şu anda lansmana başlamadan yüzde 15'e yakın bölümünü sattık. 6 blok ve 11 farklı daire çeşitlerinde olacak projemizde dairelerimizin büyüklüğü ise 80 metrekare ile 200 metrekare arasında olacak" diye konuştu.

Resmi temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılacağını söyleyen Adnan Ölmez, 'Bu dev projemize Ramazan Bayram'ından sonra, Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın da katılımıyla resmi temel atma töreni yapacağız. 5.5 milyon nüfusu Kırgızistan'da başlattığımız bu en büyük konut projesini Borsan Grup iştiraki olan ve yüzde 50 Kırgız ortaklı 'Borsan Construction' şirketi ile gerçekleştiriyoruz. Borsan Construction'daki ortaklarımız daha önce Kırgızistan'da Borsan'ın distribütörlüğünü yapıyordu. Onlarla beraber bu yola girdik. Doğru bir iş yaptığımızı biliyoruz ve bundan dolayı da morallerimiz oldukça yüksek" şeklinde konuştu.